Cresterea copilului

#copii #televizor #comportament copii #jocuri pe calculator

Copiii care se uita prea mult timp la televizor pot deveni antisociali

Copiii care se uita la televizor mai mult de trei ore pe zi au mai multe sanse sa dezvolte un comportament agresiv, sa devina antisociali si chiar sa fure. Potrivit unui studiu realizat recent, riscul ca micutii sa fie influentati de ceea ce vad la televizor este mic, insa el exista si trebuie luat in considerare.

Pe de alta parte, cercetatorii au aflat ca timpul petrecut in compania jocurilor pe calculator nu reprezinta un factor de impact asupra comportamentului copiilor.

Cat timp petrec copiii in fata televizoarelor

Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de stiinta au analizat datele obtinute de la aproximativ 11.000 de copii din Marea Britanie, care s-au nascut intre 2000 si 2002. Parintii copiilor au fost rugati, cand cei mici aveau 5 si apoi 7 ani, sa completeze anumite chestionare prin care sa descrie cat de sociabili sunt copiii lor si cat timp petrec zilnic in fata televizoarelor.

Concluzia studiului a fost ca, la varsta de 5 ani, aproape doua treimi dintre copii se uitau zilnic la televizor, intre una si trei ore, 15% se uitau peste trei ore si mai putin de 2% nu se uitau deloc.

In schimb, doar 3% dintre copii au petrecut mai mult de trei ore pe zi jucandu-se pe calculator sau fiind captivati de jocuri electronice.

Efectele televizorului asupra comportamentului copilului

Dupa ce au fost luati in calcul si factorii de influenta, care includ dinamica familiei si modul de crestere a copilului, cercetatorii au aratat ca uitatul la televizor timp de trei sau mai multe ore pe zi poate fi asociat cu un risc redus de adoptare a unui comportament antisocial.

Petrecerea timpului in fata televizorului nu a fost asociata insa si cu alte dificultati, cum ar fi problemele emotionale sau de atentie.

Aceste constatari, precum si studiile anterioare, au aratat ca petrecerea timpului in fata micului ecran poate avea un efect nociv asupra sanatatii fizice a copiilor, iar cercetatorii au precizat ca ar fi bine daca parintii ar limita accesul copiilor la televizor.

Academia Americana de Pediatrie recomanda ca micutii sa nu petreaca mai mult de doua ore in fata televizorului.

Sursa foto: noticias365.com.ve

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului