Cresterea copilului

#abuz #boli cardiovasculare #abuz copii #abuz fizic

Copilul abuzat fizic poate deveni un adult cu probleme medicale

Copiii care sunt pedepsiti fizic sunt mai predispusi la a dezvolta boli cardiovasculare, artrita si obezitate la maturitate, potrivit unor studii recente. Astfel, cei care au fost agresati in copilarie au fost cu 24% mai predispusi la a dezvolta obezitate si cu 35% mai susceptibili de a suferi de artrita, in comparatie cu adultii care nu au fost batuti in copilarie. De asemenea, riscul de a dezvolta boli ale inimii este mai mare in cazul copiilor "disciplinati" cu ajutorul batailor.


Bataile in copilarie cresc riscul de imbolnavire la maturitate

Autorii studiului au analizat efectele batailor in copilarie pe un esantion de 34.226 de adulti din Statele Unite ale Americii. Au fost considerate abuzuri asupra copiilor toate agresiunile suferite de acestia, de la imbranceli din partea unui membru al familiei pana la palmuire. Toate acestea au fost, uneori, "cuplate" cu alte forme dure de abuz.

Studiul a evaluat opt afectiuni fizice de care au suferit participantii in ultimii ani si anume ateroscleroza, hipertensiune arteriala, boli hepatice, diabet, boli cardiovasculare, boli gastrointestinale, artrita si obezitate.


Stilul de viata al participantilor a fost analizat in cadrul studiului

Pentru ca rezultatele studiului sa fie cat mai pertinente s-au luat in calcul mai multe aspecte, precum varsta, sexul si etnia participantilor, anii de scoala, situatia financiara si sentimentala, istoricul familiei in ceea ce priveste afectiunile mintale, abuzul de alcool si dependenta de droguri sau nicotina, dar si tulburarile de personalitate obsesiv compulsive.

In urma datelor analizate, s-a descoperit o legatura intre pedepsele fizice din copilarie si bolile cardiovasculare, artrita si obezitate.


Alte daune provocate de bataile din copilarie

Cercetari anterioare au aratat o legatura intre loviturile din copilarie si tulburarile pshice, agresivitate si delincventa. De asemenea, calitatea vietii copiilor abuzati este mai slaba, ajungand adulti cu probleme din punct de vedere emotional, violenti cu partenerul si neglijenti cu propria persoana.

Sursa foto: parenting-basics.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului