Cresterea copilului

#copii #rechizite copil #prima zi scoala #necesar scoala copil

Copilul tau incepe scoala? Iata de ce are nevoie

Mai sunt aproximativ doua saptamani pana la inceperea scolii, asa ca este absolut necesar sa incepi sa mergi cu copilul tau prin magazine pentru a face cumparaturile necesare. Iata cateva dintre obiectele pe care trebuie sa le treci pe lista de cumparaturi si care sunt esentiale pentru ca micutul tau sa aiba un start bun la scoala.

Haine noi

Cel mai probabil hainele pe care le purta in toamna trecuta au ramas mici copilului tau, asa ca este nevoie sa achizitionezi haine noi pentru acesta. Daca este baiat, trebuie sa cumperi cateva camasi, o jacheta, cateva pulovere si pantaloni intr-o nuanta inchisa.

Pentru fete, rochiile si dresurile sunt indispensabile, la fel si pantofiorii si jacheta. De asemenea, pentru fetite trebuie sa achizitionezi tot felul de accesorii pentru prinderea parului, pe care sa le schimbe si sa le asorteze cu imbracamintea.

Echipament sportiv

Echipamentul sportiv este esential pentru orice copil, astfel incat acesta sa participe cu drag la orele de educatie fizica.

Pantalonii de sport (de preferat sa fie lungi, nu scurti), tricoul si eventual un hanorac, reprezinta un echipament complet, desigur, alaturi de pantofii sport.

Echipamentul de sport trebuie sa fie confectionat in totalitate din bumbac, sa fie subtire si sa aiba o croiala potrivita copilului tau. Evita sa achizitionezi un echiament sportiv prea stramt sau prea larg, astfel incat copilul sa se simta bine, confortabil.

De asemenea, incaltamintea sport trebuie sa fie flexibile, comoda, realizata din piele sau o tesatura naturala, iar sosetele purtate sa fie intotdeauna din bumbac 100%.

Ghiozdan si rechizite

Ghiozdanul, penarul si rechizitele il pot determina pe copil sa mearga cu mai multa placere la scoala, sa se implice mai mult la orele de clasa si sa acorde mai multa atentie detaliilor. Este foarte important sa alergi toate aceste obiecte alaturi de copil si sa ii ceri si lui parerea. Evident, tu trebuie sa il convingi pe acesta sa faca alegerea cea mai buna - cel mai probabil copilul se va indepta catre un ghiozdan colorat, cu Hanna Montana sau cu Spiderman, insa tu trebuie sa ii arati si sa ii spui ca ghiozdanul trebuie sa aiba diverse buzunare pentru depozitare, sa fie practic, rezistent etc.


Sfaturi practice!

Cauta magazinele cu reduceri

Chiar daca cele mai multe magazine au acum stocuri cu colectiile noi de haine, cu siguranta vei gasi si foarte multi producatori care ofera discounturi considerabile. Cauta aceste magazine si indreapta-te rapid catre produsele pentru copii.

Cu siguranta vei gasi foarte multe haine la preturi neasteptat de mici.

Scapa de lucrurile vechi

La inceputul fiecarui sezon este necesara o curatenie printre lucrurile copilului. Arunca lucrurile vechi sau stricate si doneaza-le pe cele care nu ii mai vin. In acest fel vei elibera o parte din sifonier si copilul va gasi mai repede lucrurile de care are nevoie atunci cand le va cauta.

Stabileste un buget

Nu pleca de acasa fara sa stabilesti un buget destinat acestor cumparaturi si asigura-te ca nu il depasesti pentru lucruri total inutile, pe care ai tendinta sa le cumperi la insistentele copilului tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare