Cresterea copilului

#bio #copii #organic #bebelusi

Copilul tau si produsele organice

Produsele organice par sa fie cele mai sigure pentru sanatatea ta, a copilului tau, dar si pentru mediul inconjurator. Acestea provin din culturi 100% naturale, asadar nu sunt tratate cu substante toxice . Alimente, produse de ingrijire a pielii, cearsafuri, saltele si chiar prosoape – toate acestea se gasesc mai nou in varianta organica, iar piata se afla in plina expansiune.


Un raport realizat de o revista de specialitate din SUA a dezvaluit ca in anul 2010, in ciuda crizei financiare, vanzarile de produse alimentare organice pentru copii au crescut cu 175% ceea ce inseamna ca parintii au inceput sa constientizeze care sunt beneficiile acestor produse.


Toate produsele organice ar trebui sa fie certificate in acest sens, asa ca este recomandat sa analizezi foarte bine eticheta produselor –cauta stampila cu  Soil Association, BDIH sau EcoCert. Acestea sunt realizate doar din ingrediente naturale , dezvoltate pe terenuri care au fost organice cel putin 3 ani.


Marea majoritate a produselor non-organice au fost asociate in ultimii ani, conform studiilor, cu o serie de efecte daunatoare, mai ales in cazul sugarilor si a copiilor. Acestea pot fi cancerigene, pot creste riscul aparitiei alergiilor,  sau a iritatiilor.
De exemplu, produsele de ingrijire pentru bebelusi (ulei de corp, gel de dus, sampon etc) au in componenta lor parabeni si uleiuri minerale, asociate cu boli grave de piele, dar si diverse forme de cancer.


Citeste mai mult despre ingredientele nocive din produsele pentru bebelusi


Ce inseamna organic


Produsele organice, indiferent de categoria lor, provin din culturi ecologice, fara sa fie tratate cu insecticide , pesticide si alte ingrediente chimice. Conservarea acestor produse este realizata cu ajutorul uleiurilor naturale si nu a compusilor chimici, ceea ce face ca termenul de valabilitate sa fie destul de redus (maxima 6 luni).


Beneficii ale produselor organice


Produsele organice sunt  prietenoase cu natura, iar parintii care vor sa lase copiilor o planeta curata, cu o viata indelungata, opteaza fara regrete pentru aceste produse. Produsele organice inseamna ca in natura nu vor fi eliberate deseuri toxice, reziduuri pesticide, erbicide sau alte substante chimice daunatoate ulterior pentr agricultura.


In cazul hainelor, chiar si bumbacul clasic poate fi toxic deoarece din cauza schimbarilor climatice, dar a altor factori de mediu, acesta are nevoie de pana la 9  aplicari de insecticid pe sezon. Intr-o astfel de situatie, este clar ca pana si bumbacul poate ajunge sa provoace iritatii la nivelul pielii copiilor. Hainele, prosoapele si asternuturile realizate din bumbac  organic nu au astfel de probleme, ceea ce inseamna ca protejeaza bebelusii.

Nu te gandi ca daca bebelusul tau nu prezinta iritatii imediat dupa ce i-ai aplicat o crema sau i-ai dat sa manance un aliment conventional – efectele acestor produse se vad pe termen lung si sunt mult mai grave si mai tragice decat o simpla eczema.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului