Cresterea copilului

#copil # greutate copil #probleme cu greutatea

Copilul tau va avea probleme de greutate la maturitate? Iata cum iti dai seama!

Iti poti da seama din timp daca micutul tau poate avea probleme de greutate? Acest lucru este posibil, intrucat exista mai multi factori care determina supraponderabilitatea, precum genetica si regimul alimentar al copilului. Specialistii spun ca iti poti educa urmasul sa isi mentina greutatea in parametri optimi, astfel incat aiba un trup frumos si sanatos la maturitate.

Un studiu international realizat prin colaborarea unui numar mare de specialisti de la Universitatea din Amsterdam, Centrul de Cercetare Tehnica VTT din Finlanda, Universitatea din Vermont, Institutul Decizional pe Probleme de Mediu si Universitatea Cornell, pe un esantion de 532 de persoane, demonstreaza ca exista o legatura intre educatie si problemele de greutate ale viitorilor adulti.

Caracteristicile copiilor cu indice de masa corporala mic

Copiii care se incadreaza in limitele ponderale sugerate de medici si de specialistii in nutritie au cateva lucruri in comun. Unul dintre acestea este obiceiul familiilor lor de a gati folosind alimente proaspete. Totodata, exercitiul fizic este nelipsit din activitatile lor.

Parintii le vorbesc despre nutritie si le explica de ce unele alimente sunt mai putin sanatoase decat altele. De asemenea, se pune un accent deosebit pe numarul orelor de somn si pe strictetea respectarii unui program de masa prestabilit.

Mesele acestor copii nu sunt lasate la voia intamplarii, mamele preferand sa le pregateasca pachetel pentru gradinita sau pentru scoala, decat sa le dea posibilitatea sa isi achizitioneze singuri produse de tip fast food.

Caracteristicile copiilor cu indice de masa corporala mare

Cel mai important lucru pe care il au in comun acestia este santajul alimentar: parintii isi recompenseaza sau, dimpotriva, isi pedepsesc odraslele cu alimente care le plac mai mult sau mai putin.

De asemenea, pot aparea probleme si atunci cand copiilor li se impun restrictii exagerate in ceea ce priveste consumul mancarii. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand in arborele genealogic al familiei exista persoane supraponderale sau care sufera de obeziate.

Depasirea indicelui de masa corporala apare si in cazul copiilor care consuma foarte multe sucuri carbogazoase si mai putina apa, dar si in cazul celor supusi unor situatii stresante la scoala, cum ar fi tachinarea de catre colegi.

Daca factorii genetici nu pot fi controlati, obiceiurile alimentare si grija pentru propriul corp pot fi insuflate copiilor de catre parinti inca de la cele mai fragede varste.

Sursa foto: haccpeuropa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului