Cresterea copilului

#copii destepti #jocuri copii #copii # jocuri educative

Creste un copil atent – un copil destept

Fiecare parinte se straduie sa creasca un copil destept, care se descurca in viata, care odata crescut, isi poate rezolva problemele care se ivesc pe parcursul vietii. Dar, oare care ar fi cheia succesului, daca exista asa ceva? Sigur nu exista nici o metoda minune, dar sunt o multime de cai care ajuta dezvoltarea copiilor in asa fel, incat sa li se dezvolte abilitatile necesare pentru a se descurca in viata.

Omul, care este atent la fiecare detaliu din jurul sau, care este atent, receptiv, este cel care mereu va fi cu un pas inaintea celorlalti. Dar cum sa formam copii, sa observe micile detalii? Sa se obisnuiasca sa fie atenti mereu? Este nevoie sa investim bani cu gramada? Nu neaparat. Putem alege jucarii intelepte pentru copii nostri, cum ar fi de exemplu puzzle-urile de diferite modele. Jocul cu ele, daca sunt folosite aproape zilnic, stimuleaza inteligenta , dezvolta atentia voluntara, contribuie la dezvoltarea abilitatilor intelectuale.

Copii daca vor sa reproduca imaginea, trebuie sa observe atent detaliile bucatelelor, trebuie sa gaseasca strategii de lucru la diversele puzzle-uri. Fiecare copil lucreaza dupa strategia sa si ne uimim, ca chiar daca nu face ca noi adultii, reusesc sa reconstruiasca tabloul. Castigul lor este strategia lor aleasa de ei!

Puzzle-urile pot fi introduse la copii dupa varsta de aproximativ 2 ani. Bineinteles, acestia sunt puzzle-uri din lemn simple, de obicei au suport sau baza ridicata, care de multe ori functioneaza ca si rame. Cum copii inainteaza in varsta, este necesar sa aiba jucarii mai complexe, implicit si puzzle-uri cu grad de dificultate mai mare.

Puzzle-urile din lemn sunt foarte utile pentru copii mici, deoarece rezista milioanelor de incercari si greseli, care sunt inevitabile pentru a gasi metoda proprie de reconstructie. Aceste puzzle-uri au ca tema animalele de obicei, dar si mijloace de locomotie ori anotimpurile. Sunt estetice, micile detalii fac diferenta de nivel si numarul pieselor care apartin unui singur set.

Puzzle-ul este jucaria tuturor varstelor, pentru copii mai mari se recomanda puzzle-urile din hartie cartonata si cu mai multe piese, celor mici puzzle-urile din lemn, iar adevaratilor profesionisti acele puzzle-uri, care au chiar si 1000 de piese. Atentia, spiritul de observatie va avea suport enorm prin jocul cu puzzle-uri indiferent de varsta!

Comandati puzzle-uri din magazinul online de jucarii Lester peste 139 lei si veti beneficia de transport gratuit!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului