Cresterea copilului

#copii psiholog #stres copii #depresie copii #copii

Cu bebelusul la psiholog. Care sunt problemele moderne ale copiilor romani

In ultimii ani, din ce in ce mai multi copiii trec pragul cabinetelor de psihoterapie. Chiar si bebelusii de cateva saptamani ajung la psiholog.


Stresul sau depresia isi amprenta si asupra copiilor nostri, nu doar asupra noastra. In cazul lor, situatia este si mai grava, caci pot ramane cu sechele.

„Sunt parinti care vin cu bebelusi foarte agitati. Copii care plang foarte des, copii care au colici si medicul de familie sau pediatrul nu mai are nicio solutie. si atunci intr-adevar problema este stresul din familie, problema mamei, depresia post partum sau alte simptome pe care mama le are sau cuplul le are si le transmit copilului”, dupa cum a firmat psihogul Daniela Gheorghe pentru digi24.ro.

Uneori, micutii pot fi victime ale unor abuzuri, la gradinita sau la scoala. Psihologul atentioneaza ca, in astfel de cazuri, copilul „va fi agresiv cu jucariile. Va somatiza dureri de cap, de burta, varsaturi, in momentul in care il duc la gradinita sau la cresa are reactii, refuza clar si e un semn de intrebare, acolo se intampla ceva si ar trebui sa verifice. Noi putem sa testam prin desen, jocul cu marionete, teatru de papusi”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului