Cresterea copilului

#dormitor pentru copil # amenajare dormitor copil #dormitor copil #dormitor

Cum amenajezi un dormitor pentru copilul tau

Sa amenajezi camera copilului tau poate fi o adevarata provocare! Daca vorbim despre camera unui bebelus, iti poti impune propriile tale gusturi, dar daca copilul tau a mai crescut, trebuie sa iei in calcul si preferintele sale. De aici incepe o intreaga aventura, pentru ca trebuie sa fii cât mai creativ si sa il faci pe copilul tau sa se simta cât mai bine in camera sa. De aceea ne-am gândit sa iti venim in ajutor cu câteva idei, care ti-ar fi de folos atunci când vei dori sa amenajezi camera copilului tau.

Culorile

In primul rând trebuie sa alegi cu grija culoarea peretilor, pentru ca aceasta le poate influenta comportamentul. Pentru bebelusi sunt recomandate nuantele pastelate cum ar fi rozul prafuit, albul sau galbenul deschis, deoarece ii relaxeaza. Daca vrei sa stimulezi creativitatea copilului tau, poti opta pentru nuante de albastru sau verde, sau chiar pentru un tapet.

Mobilierul

La inceput, numarul obiectelor de mobilier din camera copilului tau nu trebuie sa fie prea mare. Pentru bebelusi e de ajuns un patut, un dulap si o masuta pentru infasat. Cu timpul vei vedea ca nevoile copilului tau se vor schimba si ca va trebui sa ii asiguri tot confortul.

Amenajarea zonei de studiu

Chiar daca copilul tau nu merge inca la scoala, spatiul pentru birou nu trebuie sa lipseasca! Poti sa amplasezi biroul intr-un loc luminos, de preferinta in fata ferestrei, pentru a avea parte de lumina naturala. In functie de design-ul camerei, poti alege un birou modern, intr-o nuanta metalica, sau unul din lemn, in stil clasic. Pe masura ce copilul tau va creste, acesta va petrece din ce in ce mai mult timp la birou, asa ca e important sa aiba o postura corecta si sanatoasa, atunci când isi face temele. Pentru asta, alege dintre acele modele de scaune birou potrivite.Scaunele de birou pentru copii trebuie sa aiba spatarul flexibil si sa fie usor de ajustat, in functie de inaltimea acestora.

Amenajarea spatiului pentru joaca

La fel de importanta este si zona pentru joaca, pe care o porti personaliza in functie de interesele si hobby-urile copilului tau. Poti decora unul dintre pereti cu personaje din filme de animatie sau povesti celebre, folosind stickere, ilustratii sau magneti. In plus, in coltul de joaca, poti pune un covor colorat si o masuta plianta, pe care o poti deschide, atunci când vin mai multi copii in vizita.

Integrarea spatiilor de depozitare

Oricât de mare ar fi camera copilului tau, nu uita ca acesta are zeci de jucarii si hainute, care se vor inmulti odata cu trecerea timpului. Totusi, spatiul va ramâne acelasi, iar cel mai bine ar fi sa alegi o mobila multifunctionala, cu mai multe sertare. Poti opta si pentru rafturile suspendate, care nu ocupa foarte mult loc. Ele pot fi folosite pentru a depozita obiecte, la care copilul tau nu ar trebui sa ajunga, sau le poti folosi peste câtiva ani pentru depozitarea cartilor, a caietelor si a materialelor scolare.

La fel de practice sunt si paturile cu sertare, in care poti depozita paturi, perne, sau alte lucruri de care are nevoie copilul tau. Pentru zona de depozitare, poti lua in calcul si cutiile sau cosurile colorate, in care copilul tau isi poate pastra piesele de LEGO. Astfel, jucariile marunte nu se vor mai pierde, iar cel mic va invata sa devina mai ordonat.

Atunci când vrei sa redecorezi camera copilului tau, ii poti cere si lui ajutorul. Cel mic iti va spune ce fel de tapet prefera, ce culori il atrag si asa munca ta va fi mult mai usoara. Poti sa-i amenajezi camera intr-o anumita tematica, inspirata din filmele sale preferate, sau poti opta pentru un design clasic. Nu uita sa iei in calcul cele trei zone importante: locul pentru studiu, zona de joaca si cea de depozitare. Astfel vei stii cum sa administrezi corect spatiul din camera si vei achizitiona mobila potrivita.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare