Cresterea copilului

#nastere #obiceiuri nastere #traditii nastere

Nasterea: traditii si obiceiuri in diverse tari

Venirea pe lume a copilului tau este un eveniment la care te gandesti intotdeauna cu duiosie. Te-ai gandit ca ar fi putut sa se petreaca intr-un mod diferit daca erai in alt colt al lumii? Afla ca felul in care vine pe lume copilul si primele luni din viata nou-nascutului si a proaspetei mamici sunt influentate de cultura fiecarei zone in parte. Iata cum ar fi decurs nasterea copilului tau in diverse alte colturi de lume.

Abstinenta prelungita

Daca pentru o femeie occidentala, reluarea vietii sexuale se petrece, de obicei, la sase saptamani dupa nastere, nu acelasi lucru se poate spune despre papuasele din Noua Guinee. Acestea sunt nevoite sa mentina abstinenta pana cand pruncii lor sunt intarcati, indiferent ca acest lucru se petrece dupa cateva luni sau dupa cativa ani.

Problema placentei

Nu ti-ai pus problema placentei pentru ca nu a fost nevoie. Spitalul a avut grija sa se debaraseze de ea in locul tau. In alte parti ale lumii, insa, aceasta este oferita mamelor. In Turcia, femeile care nasc obisnuiesc sa ingroape placenta in apropierea unei moscheei sau a unei scoli pentru ca micutul sa fie atras de religie sau de studiu.

In Africa, placenta se ingroapa intr-un loc cu semnificatii magice, langa un copac mare, de exemplu. Chiar si in Statele Unite se intalnesc cazuri in care pacientele solicita placenta pentru a o consuma apoi sub forma de pastile.

Englezoiacele prefera rasul

Diferite de restul femeilor europene, gravidele din Marea Britanie prefera, in locul unei anestezii epidurale, o doza mai puternica de gaz ilariant. Peste 60% din femeile din Anglia apeleaza la aceasta metoda de anestezie, iar exemplul lor a fost copiat si de australience, canadience si finlandeze.

Consumul supei de alge

In Coreea de Sud, cu o luna inainte de nastere, femeile incep sa consume in mod constant supa de alge. Obiceiul este pastrat din timpuri stravechi, iar supa este consumata apoi si la zilele aniversare ale copilului.

Nastere in genunchi

Pozitia la nastere nu este intotdeauna cea orizontala. Daca ai fi dat nastere unui copil in Asia, Africa sau America de Sud si Centrala, ar fi trebuit sa te asezi pe vine sau in genunchi. Unele studii arata ca aceste pozitii scurteaza travaliul si scad nevoia de anestezie a mamei.

Sursa foto: mommygaga.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare