Cresterea copilului

#activitati copii #imparte.ro #donatii # educatie copil

Cum il inveti pe copil sa doneze caritabil

Dorinta de a face donatii caritabile se educa din copilarie. Copiii pot fi invatati si stimulati sa aprecieze ceea ce au si sa fie generosi cu persoanele nevoiase. Pentru a le inculca bunavointa si spiritul caritabil, este necesar sa parcurgi cateva etape.

1 Invata-i pe copii sa doneze caritabil din frageda pruncie

Cei mai multi parinti sunt de parere ca trebuie sa astepte pana cand copiii implinesc 6-7 ani pentru a-i invata sa doneze caritabil. Insa specialistii sunt de parere ca procesul de educatie caritabila poate fi demarat si mai de timpuriu.

Cu alte cuvinte, poti incepe sa ii inveti pe micuti ce inseamna sa iti pese de cei nevoiasi si sa ii ajuti prin donatii altruiste inca de cand copiii au 3-4 ani. La aceste varste, cei mici sunt deja capabili sa isi comunice nevoile si sa inteleaga starile celor din jur.

2 Inculca-le placerea de a face donatii caritabile

In continuare, este important sa ii inveti pe copii sa isi puna deoparte nevoile si sa se bucure atunci cand pot ajuta persoanele nevoiase. Incepe prin a le explica faptul ca, oricat de neinsemnate ar fi donatiile lor, acestea conteaza. In acest fel, le vei modela obiceiul de a darui si de a obtine o satisfactie personala in urma actului caritabil savarsit.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum ne protejam animalul de canicula

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare