Cresterea copilului

# masuri de protectie #pandemie coronavirus #incepere scoala #pandemie

Cum ne pregatim pentru inceperea noului an scolar in plina pandemie de coronavirus

Anul scolar 2020-2021 este unul atipic. Inceperea scolii vine cu multe griji pentru parinti, dar si pentru copii, din cauza pandemiei de coronavirua. Dar aceasta nesiguranta nu trebuie sa se regaseasca si in ghiozdanul copilului tau. Acest lucru sta in puterea ta 100%. Asdar, pentru linistea ta si a copilului tau, ia cateva masuri in plus, de protectie. Asta deoarece, pe langa rechizite, ghiozdanul copilului tau trebuie sa contina obiecte specifice vremurilor in care traim.

 

Masti de protectie. De preferat sa fie special create pentru copii, fie ca sunt de unica folosinta, textile sau cu filtru. Important este sa te asiguri ca mastile stau fix pe nas. Cel mai bine este sa ii dai celui mic 2-3 masti la el, deoarece specialistii spun ca acestea ofera protectie maximum 4 ore. De asemenea, daca masca se umezeste, aceasta trebuie schimbata. Iar, la cum ii stim pe prichindei, accidente minore se intampla mereu.

Solutie fara clatire. Recomandat pentru cei mici este o solutie de curatare care nu le ataca pielea sensibila. Aceasta le va asigura igienizarea, cel putin pana vor ajunge la grupurile sanitare unde se pot spala pe maini corespunzator. Specialistii nu recomanda spirtul pana cand acestia nu ajung la adolescenta.

Un dezinfectant portabil. Unitatile de invatamant sunt responsabile sa asigure igienizarea corespunzatoare a institutiilor. Cu toate acestea, avand in vedere ca vorbim despre un flux zilnic de elevi in salile de clasa, cel mai bine este sa fim si noi, parintii, precauti. Pune-i in ghiozdan copilului tau si un dezinfectant de buzunar, cu care sa poata sterge banca, scaunul sau obiectele pe care le atinge des.

Atentie: Asigura-te ca dezinfectantul poate fi folosit in preajma celor mici, fara a emana vapori toxici. Gasesti o astfel de varianta prietenoasa dar eficienta in Asevi Gerpostar Plus. Dezinfectatul elimina bacteriile, ciupercile si virusii si lasa un miros placut, iar, in plus, are o formula imbunatatita fara lesie, care il face sigur de utilizat in prezenta copiilor si a animalelor. Fii inventiv si toarna dezinfectantul in recipiente mai mici de tipul celor de calatorie care pot fi usor de transportat. Asa vei sti ca este un produs de calitate si vei face si economie de bani fata de situatia in care ai cumpara mai multe produse in cantitati mici.

Acum ca ghiozdanul micutului este complet, sa nu uiti si de trusa parintelui „de acasa”. Ce, credeai ca tu ai scapat? Produsele care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa odata cu inceperea scolii sunt:

Un detergent de rufe eficient. Inceperea scolii inseamna si mai multe haine de spalat, uneori chiar si tesaturi cu pete mai dificile – de cerneala, noroi sau mancare. Nu te speria, insa! Incearca detergentul de rufe Asevi Max Actif. Scoate si cele mai incapatanate pete si elimina mirosurile neplacute. Il poti folosi cu incredere pentru hainele copilului deoarece are o formula testata dermatologic.

O solutie de curatat podelele care igienizeaza. Nu de putine ori vei observa ca micutul a intrat prin toate camerele cu incaltamintea pe care a purtat-o la scoala. Nu lasa asta sa te ia pe nepregatite si asigura-te ca ai mereu la indemana un detergent de pardoseli care indeparteaza murdaria, dar si dezinfecteaza suprafetele. Alege un produs cu PH neutru, precum Asevi Cian care e eficient si in eliminarea microbilor. Il poti utiliza pe orice tip de pardoseli fara nicio grija si, pe deasupra, te vei bucura si de un miros proaspat mult timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului