Cresterea copilului

#probleme copii # probleme vorbire #vorbire #copii

Cum poti afla din timp, daca cel mic va avea probleme de vorbire si ce trebuie sa faci

Copiii se dezvolta diferit si au nevoi diferite. Acesta este si motivul pentru care, cei mici incep sa vorbeasca la varste diferite, iar unii dintre ei reusesc sa spuna mai multe cuvinte la varsta de doi ani, in timp ce altii pronunta cu dificultate doar cateva cuvinte esentiale.

Primul semn ca cel mic are probleme de vorbire este faptul ca, la varsta de doi ani, nu pare sa inteleaga ce ii spun parintii sau bunicii (ori alte persoane care interactioneaza cu acesta zilnic).

De asemenea, daca la varsta de doi ani copilul are un vocabular limitat, format din cuvinte foarte simple sau nu poti intelege ceea ce spune este un alt semn care trebuie sa te puna pe ganduri.

Daca observi unul dintre aceste semne trebuie sa mergi cu cel mic la un control la logoped. Acesta este singurul in masura sa-ti spuna daca cel mic are sau nu probleme si ce trebuie sa faci pentru a-l ajuta.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului