Cresterea copilului

#gravida #caldura #hidratare #sarcina

Cum sa ai o vara mai usoara daca esti gravida

Vara, temperaturile extrem de ridicate sunt greu de suportat pentru oricine, insa gravidele au mai mult de suferit, avand in vedere ca iau in greutate destul de mult si le este oricum dificil sa faca fata mai ales in ultimele luni de sarcina. Daca esti gravida in aceasta perioada si, mai mult decat atat, daca te afli in ultimele luni de sarcina, trebuie sa iei cateva masuri pentru a trece usor peste zilele caniculare de vara.
 

Cum sa te racoresti


Dusurile de dimineata si de seara sunt absolut obligatorii, insa daca iti este foarte cald, poti intra sub jetul de apa pentru 5 minute pentru a te racori. Apa nu trebuie sa fie rece sau fierbinte, ci calduta. Altfel, risti sa racesti sau, din contra, sa te incingi si mai mult.

Pastreaza la indemana un recipient cu pulverizator in care sa adaugi putina apa minerala .

Pulverizeaza apa minerala pe fata, piept, maini, burtica si picioare ori de cate ori simti ca nu mai poti suporta caldura. Nu doar ca te va racori instant, dar pielea va avea un aspect mai frumos, mai luminos si va fi mai hidratat.

Bea multe lichide racoritoare. Apa plata, simpla sau cu lamaie si miere te va ajuta sa te racoresti si sa te hidratezi foarte bine. In cazul in care nu poti sa bei foarte multa apa simpla, o poti combina cu siropuri naturale de fructe (afine, mure, catina etc). Forteaza-te sa bei pentru ca din cauza greutatii vei transpira mai mult si oricum este necesar sa ramai hidratata.

O data pe zi inmoaie-ti picioarele in apa calduta cu o lingura de sare grunoasa si 3 picaturi de ulei esential de menta. Picioarele iti vor fi cu siguranta umflate, iar acest tratament simplu te va racori si te va relaxa.
 

Cand sa te plimbi


Este foarte important ca inainte de a iesi din casa sa te dai cu o crema cu protectie impotriva razelor solare, chiar daca iesi la o plimbare scurta. Aplica produsul pe fata, umeri, piept, maini si toate zonele expuse cu 20 de minute inainte de a pleca.

Poarta o palarie cu bol mare care sa te protejeze de soare. Altfel, risti sa te incingi foarte tare si sa iti vina sa lesini.

Evita sa mergi cu mijlocul de transport in comun, mai ales in orele de varf cand lumea se duce si se intoarce de la munca. Inghesuiala si caldura sunt doi factori care impreuna iti vor da o senzatie de lesin.

Ia intotdeauna cu tine o sticla cu apa si bea macar cate o gura din cand in cand chiar daca nu iti este sete. De asemenea, este important sa ai la tine servetele de unica folosinta pe care sa le umezesti si sa le aplici pe piele (ceafa, piept, fata etc). Servetelele umede sunt si ele o solutie buna, dar de obicei sunt intens parfumate si este posibil sa nu le suporti foarte bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare