Cresterea copilului

#inteligenta copil #sarcina #bebelus

Cum sa ai un bebelus inteligent inca din burtica

Inteligenta copilului tau poate fi stimulata inca de dinainte de a se naste. Cel putin asa sustin specialistii, care considera ca exista cateva lucruri pe care le poti face in sarcina pentru a stimula intelectului bebelusului. Iata ce trebuie sa faci pentru a-l face pe bebe destept inca de cand este in burtica!


Incepe sa iei vitaminele prenatale cat mai repede


Cu cat incepi sa iei vitamine prenatale mai repede in sarcina, cu atat creierul fatului are de beneficiat.

Acidul folic, unul dintre cei mai importanti nutrienti in sarcina, este extrem de important pentru dezvoltarea cerebrala a copilului in burtica ta. Acesta este procurat de organism si din alimentatie - paste, cereale, orez - insa este important sa suplimentezi doza in sarcina.


Adauga acizi grasi Omega 3 dietei tale


Acizii grasi Omega 3 contin DHA (acid docosahexanoic), EPA (acid eicosapentanoic) si ALA (acid alfa-linoleic). Se pare ca DHA este foarte important in dezvoltarea creierului fatului in sarcina.

Este important sa cresti aportul de acizi grasi Omega 3, prin alimentatie, in special intre saptamanile 27 si 30, atunci cand se dezvolta cel mai mult creierul copilului. Poti lua si suplimente cu ulei de peste, dar doar la recomandarea medicului.


Nu exagera cu pestele in alimentatie


Chiar daca pestele este o sursa bogata de acizi grasi Omega 3, este indicat sa nu exagerezi cu pestele in alimentatie.

Orice tip de peste contine mercur (metilmercur), unele tipuri in cantitati mai mari, altele in cantitati mai mici. Oricum ar fi, specialistii nu recomanda gravidelor mai mult de 1-2 portii de peste pe saptamana.

Mercurul are efecte nocive asupra dezvoltarii creierului fatului, putand da nastere unor afectiuni cerebrale si dizabilitati de invatare grave.


Vorbeste si pune-i muzica frecvent bebelusului din burtica


Muzica si comunicarea constanta cu fatul contribuie la dezvoltarea functiilor cerebrale.

Nu exista inca dovezi ca muzica si vorbirea cu fatul l-ar face mai destept, dar cu siguranta contribuie la dezvoltarea lui emotionala, iar unii specialisti sustin ca si la dezvoltarea celulelor creierului.


Relaxeaza-te cat mai mult in sarcina


Chiar daca sarcina se poate dovedi o perioada stresanta, plina de intrebari, confuzii si griji, este foarte important sa iti gasesti metode si idei pentru a te relaxa. Nu doar ca astfel te bucuri mai mult de sarcina, dar contribuie si la dezvoltarea cerebrala si neuronala a fatului.

Stresul din organismul tau afecteaza negativ bebelusul din burtica. Unii specialistii sustin ca sa expunerea fatului la stres il predispune la ADHD, anxietate crescuta si chiar la dificultati de invatare, mai tarziu, in copilarie.


Nu fuma si nu bea alcool


Atat alcoolul, cat si tigarile, sunt doua dintre cele mai mari pericole pentru fat in sarcina. Acestea cresc riscul de malformatii congenitale, dar si de defecte neuronale grave.

Fumatul si alcoolul nu doar ca nu il fac pe bebelus mai destept, dar ii afecteaza grav creierul.


Fa sport


Misca-te zilnic, chiar daca asta inseamna doar cateva plimbari, cateva ridicari de greutati mici sau de picioare.

Orice forma de miscare fizica in sarcina este benefica pentru deszvoltarea creierului bebelusului tau. Atunci cand te misti, organismul primeste mai mult oxigen, care ajuta la dezvoltarea neuronala a fatului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului