Cresterea copilului

#ghiozdan scoala #ghiozdan copii #alegere ghiozdan #ghiozdan

Cum sa alegi un ghiozdan de scoala pentru copii care sa fie si frumos, si sanatos

Fie ca ne place sau nu, vacanta de vara trece. Desigur, majoritatea copiilor nu sunt prea incantati de apropierea lunii septembrie, intrucat se gandesc la trezitul devreme, la orele interminabile, la temele pentru acasa si la toate variabilele care le vor afecta programul de joaca. Altii se gandesc cu bucurie la primul clopotel, ducandu-se cu gandul la rechizitele scolare noi, la faptul ca vor afla informatii interesante si la revederea cu prietenii.

 

Din oricare dintre aceste categorii face parte copilul tau, are nevoie cu siguranta de un ghiozdan pentru scoala. Mai ales atunci cand sunt in clasele primare (si chiar si ceva timp dupa aceea), copiii cresc repede, rucsacul ramanandu-le mic sau dovedindu-se insuficient de incapator pentru nevoile lor de depozitare zilnice. Asta ca sa nu mai mentionam si aspecte care tin de „moda” copiilor („Mami, nu-mi mai place de printesele Disney, acum sunt la moda ghiozdanele cu Soy Luna!”)

Asadar, grijile nu sunt doar ale celor mici, ci si ale parintilor care alearga dupa rechizite si ghiozdane ieftine. Dar pe langa pret, este foarte important sa tii cont si de alte aspecte, pentru a fi sigur ca rucsacul isi indeplineste rolul atat din punctul de vedere al utilitatii, cat si din punct de vedere estetic.

Alege un ghiozdan care sa fie pe masura copilului

Ca parinte, poate una dintre cele mai grele atributii este aceea de a gasi echilibrul perfect intre calitate si pret. Dar cumpararea unui ghiozdan de scoala care sa nu fie pe masura celui mic nu este o solutie eficienta, gandindu-te ca oricum copiii cresc foarte repede.

Un rucsac mai mare va fi mai greu si mai voluminos, ceea ce va fi nu doar incomod pentru micutul tau, dar va avea repercusiuni si asupra dezvoltarii sanatoase a coloanei acestuia. Ideal ar fi sa gasesti un ghiozdan din panza de buna calitate, care sa aiba un „schelet” care sa-i dea o forma placuta, cu spatele captusit, bretele ajustabile si (deja vorbim de cazul ideal) sa fie impermeabil.

Compartimentarea ghiozdanului de scoala – un aspect esential

Atunci cand te pregatesti de primul clopotel, trebuie sa te gandesti la toate lucrurile pe care copilul le va purta in ghiozdan zi de zi. Din acest considerent, este foarte important sa gasesti un rucsac bine compartimentat, ca sa poti sorta lucrurile in functie de greutate de-asa maniera incat sa nu afectezi dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Ideal ar fi sa aiba un buzunar mare cat mai aproape de spatele copilului, unde sa poata pune cartile si caietele mai grele.

Un aspect important de avut in vedere este si greutatea ghiozdanului de scoala: ideal ar fi ca „incarcatura” zilnica pe care o cara in spate cel mic sa nu depaseasca 10% din greutatea corpului sau (de exemplu, un copil de 40 de kilograme nu ar trebui sa transporte un rucsac mai greu de 4 kilograme).

MyKitty – locul unde gasesti ghiozdanul de scoala perfect pentru copilul tau

MyKitty este un magazin online care are o gama variata de produse destinate celor mici – de la ghiozdane de scoala, la jucarii sau accesorii sportive. In oferta lor vei gasi cu siguranta un ghiozdan pentru copii care sa ii placa celui mic, avand in acelasi timp si caracteristicile necesare pentru a nu-i afecta dezvoltarea armonioasa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului