Cresterea copilului

#sarcina #nastere #gravida #insarcinata #sanatate #bebelus

Cum sa calculezi data la care vei naste

Ai aflat vestea cea mare si acum te consideri cea mai fericita viitoare mamica ; noua luni de sarcina ti se par insa ca vor dura o vesnicie. Cu toate acestea, vei descoperi ca fiecare zi va constitui o provocare, dar si o bucurie, simtind cum burtica ta creste. In plus, ai o gramada de lucruri de facut, incepand de la analizele medicale, pana la cumparaturile pentru bebe. Printre toate acestea insa, primul lucru pe care vrei sa il afli este data nasterii copilului tau.



Exista mai multe metode prin care poti calcula data nasterii copilului tau, insa trebuie sa stii ca niciuna dintre acestea nu iti va indica precis ziua nasterii.

Majoritatea femeilor nasc cu doua saptamani mai devreme sau chiar mai tarziu fata de data indicata. Totusi, sansele de a „prezice” ziua nasterii cresc semnificativ atunci cand stii care este data conceptiei. Pentru ca acest lucru nu este des intalnit, te poti folosi si de prima zi a ultimului ciclu menstrual pentrua a nticipa data nasterii.
 

 

Metoda ultimului ciclu menstrual
 

 

Aceasta metoda este relativ simplu de utilizat. Tot ce trebuie sa faci este sa aduni la ultima zi a ciclului menstrual perioada de gestatie , 9 luni, si sa scazi din data rezultata 2 saptamani (in doua saptamani de la ultimul ciclu menstrual apare ovualtia; daca ovulul a fost fecundat, are loc conceperea fatului si din acel moment, in aproximativ 38 de saptamani, va avea loc nasterea).
 

 

Metoda Naegele
 

 

Metoda Naegele reprezinta o metoda destul de precisa de a a anticipa data nasterii, dezvoltata de catre medicul de origine germana, Franz Naegele. Ca si in cazul primei metode, metoda Naegele se foloseste tot de ultimul ciclu menstrual.

Afla care este prima zi a ultimului ciclu menstrual si scade din aceasta data 3 luni de zile. Adauga la rezultat 7 zile si modifica ultima cifra a anului, adaugandu-i un 1. Ai obtinut astfel data aproximativa a nasterii.
 

 

Consulta medicul
 

 

Daca vrei sa iti confrunti rezultatele cu medicul specialist, atunci acesta iti poate efectua o ecografie ; in functie de lungimea fatului, de pozitionarea acestuia in uter si de forma placentei, medicul iti poate oferi o buna estimare a datei nasterii.

Nu te astepta insa ca data nasterii prezisa de tine sau de medic sa fie exacta. Totusi, in felul acesta vei sti cum sa te pregatesti din timp pentru marele eveniment, atat din punct de vedere al organizarii si punerii la punct a a diferitelor formalitati, dar si din punct de vedere emotional. In plus, calcularea sarcinii il ajuta pe medic sa iti supravegheze mai bine sarcina, pentru ca fiecare perioada vine cu noutatile sale, dar si cu interdictii sau precautii. Calcularea datei nasterii este un pas normal atunci cand vrei sa fii o mamica informata si responsabila.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare