Cresterea copilului

#meditatii #dans #copil #sport #cursuri copii

Cum sa dezvolti talentul copilului tau

Copiii isi dezvolta, pe masura ce cresc, diverse talente mai mult sau mai putin evidente. In aceasta situatie, parintii sunt cei care trebuie sa il stimuleze pe copil si sa incerce sa ii dezvolte acestuia talentul deja existent.


Totusi, chiar daca pana in acest moment nu ai observat niciun lucru la care copilul sa se priceapa foarte bine sau de care sa fie atras, ar trebui sa incerci sa il indrumi catre lucruri care crezi ca i-ar placea. 


In primul rand este foarte important sa il observi indeaproape si sa acorzi atentie lucrurilor care il atrag. Ii place sa deseneze, sa cante, sa danseze sau sa contruiasca? Atunci fa-l sa se concentreze mai mult pe aceste lucruri si ajuta-l sa isi imbunatateasca aptitudinile.


Testeaza-l


Daca tot nu ai putut sa iti dai seama ce anume ii place si la ce se pricepe foarte bine, nu iti mai ramane decat sa testati impreuna. Inscrie-l la cursuri de canto , dans, gimnastica,  judo , karate, tenis de camp , inot etc. Discuta toate aceste optiuni cu el si vezi care il incanta mai mult, dupa ce ii expui avantajele si dezavantajele (de exemplu, in cazul luptelor, este foarte posibil sa vina acasa cu mici vanatai ).


Stimuleaza-l


Daca si-a gasit talentul si incearca sa si-l cultive, insa nu are intotdeauna rezultatele dorite, arata-i ca esti langa el si ca il sustii orice s-ar intampla. Intreaba-l cum ai putea sa il ajuti sa devina mai bun si ce ar trebui sa faci in acest sens. Incurajeaza-l mereu si vei vedea ca moralul sau va urca rapid atunci cand se va bucura de sustinerea parintilor. 


Ofera-i meditatii


Daca ii plac foarte mult limbile straine, angajeaza un profesor care sa il invete tot ce poate un copil de varsta lui. De asemenea, daca ii place sa cante la un anumit instrument muzical, ofera-i sansa sa ia cateva lectii, iar daca este pasionat de dans, inscrie-l la un curs de specialitate.


Daca este o simpla joaca sau copilul chiar este pasionat si talentat, urmeaza sa afli dupa ce faci acesti pasi.

Linkuri recomandate: Meditatii engleza  I Meditatii franceza I Meditatii germana  I Meditatii romanaMeditatii matematica I Meditatii muzica I Meditatii chitara

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului