Cresterea copilului

#matusa #nepoti #relatie de familie

Cum sa fii o matusa buna pentru nepotii tai

Cand sora sau fratele tau are un copil, este important sa joci un rol in viata acestuia. Parintii si sora sau fratele tau iti vor fi recunoscatori ca te implici si ca iti pasa de acest copil. Cim poti fii, insa, o matusa buna pentru nepotii tai?

1 Creeaza prilej de intalnire cu nepotii

Daca ai norocul de a locui in acelasi oras sau in aceeasi tara cu nepotii tai, creeaza motive de intalnire, deoarece ocaziile care apar spontan pot fi foarte rare. Cele mai norocoase matusi sunt cele ale caror surori sau frati locuiesc cu propria lor familie in acelasi oras. In aceasta situatie, intalnirile sunt usor de realizat, in special de sarbatori si zile de nastere.

Daca, insa, departarea este mai mare, apeleaza la telefon si internet. Stabileste cel putin o data pe luna o intalnire virtuala. In acest fel, poti vorbi cu nepotii tai si va puteti vedea reciproc. Afla care le sunt preocuparile, placerile, nevoile pentru a gasi subiecte interesante de discutie cu acestia.

2 Ofera-ti ajutorul in calitate de matusa

In mod cert, fratele sau sora ta va avea nevoie de sprijinul tau la un moment dat. Fa tot posibilul pentru a fi disponibila in acel moment. Stai cu copiii, da-le contactul unui doctor priceput, ofera-le informatii foarte utile pentru scoala etc. Nu te limita la cadouri deoarece ele nu creeaza in mod necesar o relatie cu nepotii tai. Incearca, mai degraba, sa ajuti in alte moduri, pentru care familia iti va fi recunoscatoare.

Incearca sa le oferi nepotilor ceva ce ei nu pot avea din alta parte. De exemplu, daca ai o casa de vacanta undeva la munte, invita-i si pe ei cateva zile pe an. Daca te pricepi foarte bine la o anumita materie, joaca rolul de meditator. Incurajeaza-ti proprii copii sa relationeze cu verii lor, astfel incat nepotii tai sa se simta acceptati de tine si familia ta.

3 Creeaza amintiri placute pentru tine si nepoti

Petrece-ti o parte din vacanta in compania nepotilor, facand o activitate impreuna. Daca le cumperi un playstation, s-ar putea sa fie foarte incantati de matusa lor cea generoasa, insa cadoul nu ii face neaparat mai atasati de tine. Daca, in schimb, iesiti la iarba verde cu toata familia, intr-un weekend, momentele petrecute impreuna vor fi unele de calitate.

4 Castiga increderea nepotilor

Adesea, copiilor le este greu sa fie foarte sinceri si deschisi cu parintii lor, dar li se pare mai usor sa-si deschida sufletul in fata unei rude. Fii o matusa moderna, intelegatoare, gata mereu sa-i asculte fara sa le tradeze increderea. Este bine ca cei mici sa stie ca, pe langa parinti, mai exista niste adulti in viata lor care ii iubesc sincer si dezinteresat si care sunt intotdeauna gata sa le ofere sprijin neconditionat. Cand simt ca nu sunt judecati, copiii vorbesc mai usor si, daca esti mereu in contact cu ei, poti sa intervii in momentele in care sunt inclinati sa faca o greseala.

5 Stabileste reguli cu parintii nepotilor tai

Pentru a pastra armonia in familie, vorbeste intotdeauna cu parintii nepotilor astfel incat sa stii care sunt regulile. Se poate, uneori, ca propria ta sora sa se supere foarte tare ca i-ai dus copilul la fastfood cand tu faci pentru prima oara acest lucru si nici nu iti trecea prin cap ca este vreo problema.

Sursa foto : jzeestudio.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului