Cresterea copilului

#relatii de familie #frate #sora #intelegere frati

Cum sa fii un frate bun pentru sora ta

Cand ai o sora, relatia dintre voi poate fi adesea foarte dificila pur si simplu din cauza diferentei de sex. In timp ce tie iti place sa mergi cu baietii la un meci, sora ta iese la o cafea cu prietenele unde discuta despre farduri, barbati sau vreun film care ti se pare siropos. Din cauza preocuparilor diferite si a modului de a gandi diferit, adesea exista riscul de a duce vieti paralele, care nu se intersecteaza aproape niciodata. Si totusi, este sora ta. Cum poti sa-i fii un frate bun?

1 Petrece timp impreuna cu sora ta

Indiferent ca esti mai mic sau mai mare ca varsta, important este sa te apropii de sora ta. Puteti gasi modalitati de a petrece timpul impreuna: faceti cumparaturi, ocupati-va de un comision pentru parinti, pregatiti niste floricele si gustari si uitati-va la un film de Oscar, iesiti undeva cu prietenii unde toata lumea participa la un joc comun sau o activitate comuna (volei, role etc).

2 Descopera universul surorii tale

Chiar daca nu te intereseaza catusi de putin ca sora ta este incantata de ultimul numar cumparat dintr-o revista glossy sau ca merge cu prietenele la un film romantic, nu inseamna ca trebuie sa o ignori. Incearca sa-i cunosti programul. Este bine ca ea sa obisnuiasca sa spuna unde merge sau ce face. Atata timp cat nimeni nu o ironizeaza pentru activitatile sau preocuparile ei de fata, nu va avea motive sa fie retinuta. Este important sa-i cunosti programul pentru ca in acest fel, incet-incet, afli despre viata ei: ce prietene are, cu cine se intalneste, cum i-a mers la serviciu, ce-i face familia (daca este casatorita) etc.

3 Lasa-ti sora sa-ti cunoasca propriul tau univers

Poate ca sora ta nu va intelege niciodata pasiunea ta pentru masini sau pentru jocurile de calculator. Dar in mod cert exista ceva din personalitatea ta, din gusturile si preferintele tale, care poate sa-i fie usor de inteles. Pastreaza intimitatea camerei tale, dar nu si a vietii tale.

Povesteste-i surorii tale despre cum iti merge, spune-i ce-ai mai facut, ce planuri ai etc. Daca o lasi sa patrunda in universul tau masculin, nu doar ca va veti apropia, dar o vei ajuta sa obtina si o perspectiva asupra modului de gandire al barbatilor. Nu se stie niciodata cum ii va fi de folos in viata faptul ca are un bun prieten in fratele ei si stie cum reactioneaza barbatii, ce-si doresc ei, ce nu le place la femei etc.

4 Protejeaza-ti sora

Una dintre cele mai mari asteptari ale surorilor in ceea ce priveste relatia lor cu fratii este protectia. In mod normal, intr-o relatie sanatoasa si functionala de sora-frate, acesta are grija de sora lui si ii vine in ajutor cand se intampla ceva. Cand o femeie este vizibil sub protectia unui barbat, fie el si fratele ei, sunt mai putine sanse ca cineva sa incerce sa-i faca rau.

5 Fii un frate bun pentru sora ta si familia acesteia

Daca sora ta este casatorita, fii disponibil pentru ea in momentele in care ar avea nevoie de ajutor. Chiar si casatorita fiind, este bine sa stie ca se poate baza in continuare pe sprijinul tau cand intampina probleme.

Sursa foto : catiesphotography.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare