Cresterea copilului

#timp de calitate cu copilul #timp de calitate #copil

Cum sa gestionezi situatia pentru a petrece mai mult timp de calitate impreuna cu nazdravanul tau

Oricat de multe ghiduri de parenting ti-ar trece prin fata ochilor, oricat de multe documentare de specialitate si podcast-uri ai urmari, nimic nu te pregateste cu adevarat de cea mai frumoasa profesie din lume: cea de parinte. Indiferent ca esti mama unui nou-nascut, a unui copilas de cativa ani sau deja joci in „liga adolescentilor”, este firesc sa te intrebi la un moment dat cum sa iti prioritizezi activitatile sau ce schimbari sa faci astfel incat sa ai mai mult timp pentru tine si copilul tau.

Iata cateva recomandari utile pentru a-ti usura munca si a avea posibilitatea de a petrece mai mult timp de calitate cu nazdravanul tau:

Electrocasnice de mare ajutor in gospodarie

Pentru a castiga mai mult timp, o solutie garantata este sa mizezi pe automatizarea treburilor in gospodarie. Si cum altfel ai putea face asta decat apeland la electrocasnice? Avand in vedere ca a fost implementat si in Romania programul „Rabla” pentru electrocasnice, poti profita de aceasta oportunitate si sa inlocuiesti dispozitivele cu unele noi si performante, mai ales ca in aceasta perioada vei gasi foarte multe promotii active.

Avand un copil, e de preferat ca toate hainutele acestuia sa fie spalate separat, din rationamente ce tin de igiena. Astfel, e timpul sa renunti la vechea masina de spalat si sa-ti achizitionezi  o masina de spalat arctic, net superioara in ceea ce priveste consumul de energie, programele de spalat, numarul de rotatii, capacitatea si modalitatea de incarcare si designul inovativ, potrivit oricarui decor.

De asemenea, mai ales daca e vorba de un copil mic, vei avea nevoie si de aparate electrocasnice mici, cum ar fi un sterilizator de biberoane, un purificator de aer, un aspirator vertical cu jet de aburi, un blender de care vei avea nevoie ca de aer odata cu perioada diversificarii.

Impreuna cu masina de spalat rufe, aceste aparate sporesc substantial confortul casei tale si  iti ofera posibilitatea de a avea mai mult timp pentru tine si copil. 

Ajutor din partea celor dragi

Chiar daca esti o fire independenta si trebuie sa stii tu locul exact al tuturor lucrurilor si sa ai un control absolut asupra a tot ce tine de casa, de partener si de bebelus, e timpul sa abdici cate putin de la acest crez. In acest sens, nu te eschiva sa ceri ajutorul mamei, soacrei sau al prietenelor. Nu trebuie sa stea cu cel mic, ci sa iti faca cumparaturile, sa gateasca si sa asigure curatenia in casa. Cel mai probabil, treci printr-o perioada de oboseala accentuata, cu multe griji si somn fragmentat, asa ca astfel de servicii din partea oamenilor pentru care contezi vor fi mai mult decat binevenite. Este normal ca din cauza factorilor mentionati anterior sa fii mai irascibila, sa ai momente in care sa simti ca situatiile care te implica te depasesc pur si simplu, sa gresesti si sa inveti din mers.

Explica-le celor care se ofera sa vina in sprijinul tau in aceasta perioada sa se limiteze la fapte, iar recomandarile sa le pastreze pentru sine. Aceste observatii de care sa tii seama pot fi aplicate mai ales in cazul in care maternitatea face parte recent din viata ta, insa nu sunt depasite nici in cazul in care ai un copilas mic, care are nevoie de aproape tot timpul tau, precum si de afectiunea si atentia ta.

In concluzie, indrazneste sa recurgi la ajutorul persoanelor care isi arata disponibilitatea de a-ti fi sprijin si nu minimaliza beneficiile unui camin „inteligent”, dotat cu electrocasnice de ultima generatie.

Surse foto: unsplash.com, iStock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare