Cresterea copilului

#divort #limite #onestitate #partener dupa divort #explicatii copii

Cum sa-i spui copilului tau ca te vezi cu altcineva dupa divort

Un divort este o experienta dureroasa pentru copil, indiferent de varsta la care este. Pentru ca nu-si pierde niciodata speranta de a-si revedea parintii impreuna, faptul ca tu te intalnesti cu o alta persoana il poate frustra si mai mult, in special daca este foarte legat afectiv de parintele absent. Iata cum sa ii spui copilului tau ca te vezi cu altcineva dupa divort!

Tine cont de varsta lui

Indiferent de cum te gandesti sa ii spui ca in viata ta exista si altcineva, trebuie sa o faci tinand cont de varsta micutului tau. Studiile au aratat ca cei mici tind sa accepte mai usor o astfel de veste decat adolescentii.

Copiii aflati la o varsta frageda stiu ca ceva s-a intamplat, dar nu au experienta necesara sa stie ce este acel ceva.

Poarta-te cu grija

Ofera-i micutului tau ragazul necesar sa se adapteze, sa-si regaseasca linistea dupa divort. Chiar daca a trecut un timp de cand te-ai despartit de fostul sot, copilul ramane la fel de sensibil la acest subiect. Poarta-te cu grija, caci pot exista diverse reactii din partea lui.

Asteapta-te la diferite emotii

Starile emotionale pe care le resimte copilul tau in astfel de momente sunt perfect normale. Nu te speria daca se manifesta cand trist, cand fericit, cand furios, incearca sa-l ajuti sa depaseasca aceste momente, petrece mai mult timp cu el si fa-l sa se simta in siguranta alaturi de tine.

Onestitatea este cheia succesului

Cu toate schimbarile care s-au petrecut in viata lui, ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca cel mic sa isi piarda increderea in tine. Asa ca nu ezita sa ii spui adevarul, chiar daca o faci in diverse moduri. Explica-i nevoia ta de a te intalni cu altcineva si de a-ti face noi prieteni. Fa-l sa inteleaga ca, indiferent de circumstante, iubirea pe care tu si celalalt parinte o aveti pentru el nu va fi inlocuita niciodata.

Impune cateva limite

In procesul prin care iti impartasesti nevoile si dorintele in fata copilului tau este foarte important sa impui si cateva reguli. Nu il lasa sa preia controlul vietii tale, sa-ti dicteze cu cine si cu cine nu ai voie sa te intalnesti.

Oricat de dureros ar parea la prima vedere, copilul trebuie sa inteleaga ca si tu esti om si ai nevoie de fericire alaturi de el. In timp, cu multa rabdare si iubire din partea ta, cel mic va intelege si se va adapta la situatie.


Sursa foto: healthkicker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare