Cresterea copilului

# sesiune toamna bacalaureat #pregatire bac elevi #bacalaureat elevi

Cum sa iei bacalaureatul - sfaturi pentru elevi

In timp ce majoritatea copiilor se bucura de vacanta, absolventii clasei a 12-a trec printr-o vara de foc, si nu din cauza caniculei, ci din pricina bacalaureatului. Doar jumatate dintre elevi au scapat cu bine de sesiunea din vara, in timp ce cealalta jumatate este asteptata sa dea din nou bacul, in toamna. Iata ce trebuie sa faci ca sa treci cu bine peste probele de la bac!

Ai picat bacul si nu stii de ce sa te apuci ca sa te pregatesti pentru sesiunea din toamna? Cu siguranta, nu ai o stare foarte buna si esti demoralizat, insa nu-i un capat de lume si nici timp de pierdut! Cu putin efort si daruire, poti face o figura frumoasa in sesiunea din toamna a bacalaureatului!

Prioritizarea materiilor importante

Modul in care te pregatesti pentru examenul din toamna depinde foarte mult de probele la care ai picat bacalaureatul si pe care urmeaza sa le sustii. Daca nu ai reusit sa treci de probele orale, vei fi nevoit sa treci prin toate materiile, deoarece vei da tot examenul de bac.

Daca ai picat la una sau mai multe materii scrise, exista o veste buna. Nu esti nevoit sa dai din nou tot bacul, ci vei sustine doar probele la care nu ai reusit sa iei note de trecere. Acest lucru inseamna ca te vei focusa sa inveti doar la acele materii.

In cazul in care trebuie sa dai toate examenele, este important sa incepi sa recitesti si sa te pregatesti la materiile mai grele, la care ai probleme, deoarece vei avea nevoie de mai mult timp pentru aprofundarea cunostintelor.

Lasa materiile la care te descurci bine pe mai tarziu, in apropiere de inceperea sesiunii si mai treci doar o data prin programa lor, atat cat sa iti reimprospatezi informatiile.

Organizarea timpului de invatare

Organizarea timpului de invatare este esentiala pentru a lua cu brio examenul de bacalaureat. Si realizarea unui program stabil de invatat este esentiala, in care sa iti imparti materiile pe care le ai de pregatit pe saptamani, zile si ore. Un astfel de program te ajuta sa te pregatesti concomitent si eficient la toate materiile.

Este esential sa inveti regulat si sa nu sari peste sesiunile programate pentru invatare dintr-o zi, oricat de greu ti-ar fi, pentru a nu pierde ritmul si a nu ramane in urma cu materia. Ia-ti cate o zi libera, de relaxare, dar nu foarte des, deoarece timpul nu iti permite acest lux.

Fa-ti o agenda si trece orele de invatare, avand grija ca acestea sa nu fie programate noaptea tarziu sau in mijlocul zilei, cand este indicat sa te odihnesti, poate chiar sa dormi un pic, pentru a-ti incarca bateriile.

Angajarea unui meditator

Meditatorul o idee buna in momentul in care ai picat bacul la una sau doua materii, insa implica costuri foarte mari in situatia in care vrei sa apelezi la unul pentru fiecare materie la care dai bacul.

Meditatorul este util in special atunci cand o materie iti face foarte mari probleme si nu reusesti sa-i dai de cap de unul singur.

De asemenea, daca simti ca nu esti capabil sa te organizezi astfel incat sa pui la punct un plan de invatare pana la sesiunea din toamna, poate este mai indicat sa apelezi la serviciile unui meditator.

Meditatorul te va ajuta sa te organizezi si iti va imparti materia, astfel incat sa iti fie mai usor sa o parcurgi. Iti va raspunde la toate nelamuririle si te va ajuta sa intelegi materia pe care o aprofundezi, nu doar sa inveti papagaliceste.

Foto: Carolinaparent.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare