Cresterea copilului

#copii #dansuri sportive #voluntariat #inteligenta

Cum sa il ajuti pe copil sa se dezvolte fizic si intelectual

Un copil nu se poate dezvolta intelectual si fizic la capacitate maxima daca tot ce face este sa stea in casa si sa se uite la televizor. Este responsabilitatea parintilor sa aiba grija de el, sa il indrume pentru a face optiunile cele mai bune si sa faca tot posibilul ca micutul sa profite din plin de toate activitatile care il dezvolta psihic si implicit fizic.


Sedentarismul este una dintre problemele omului modern si din pacate copiii sunt cei mai predispusi la obezitate. Iata trei modalitati interesante prin care il poti ajuta pe copilul tau sa se dezvolte pe plan intelectual si totodata sa fie motivat sa faca miscare:


Invata-l sa se implice in proiecte


Copiii au nevoie sa interactioneze, sa se implice, sa se faca utili si sa simta ca sunt importanti. Impulsioneaza-l sa se implice in diverse proiecte si sa incerce sa schimbe lucrurile in bine. In cazul in care scoala nu pune copiilor la dispozitie proiecte in care se pot integra, il poti sfatui pe copil sa ia initiativa, sa discute cu cativa colegi si sa isi formeze o trupa de dans, un grup de poezie sau de sport. Explica-i tu despre ceea ce inseamna sa-si propuna un obiectiv si sa persevereze pentru a-l atinge. Aceasta actiune nu trebuie sa implice latura materiala (bani etc), ci doar o documentare in prealabil si dorinta copiilor de a face activitati impreuna.


Chiar daca la prima vedere pare o responsabilitate prea mare, copilul tau va fi motivat atunci cand va fi lider de grup . In plus, se va distra foarte mult, iar pana la urma ceea ce este important este sa invete lucruri interesante, sa aiba noi experiente si poate chiar sa isi faca prieteni noi.


Sugereaza-i munca voluntara


In functie de varsta, pasiunile si preferintele sale, copilul tau se poate implica in diverse proiecte de munca voluntara. Daca este pasionat de natura si are o inclinatie catre ecologie, se poate alatura unui grup care doreste sa curete natura. In Romania, exista deja o astfel de fundatie al carui partener principal este Ministerul Mediului si al Padurilor, aceasta se numeste Let’s Do It Romania. De asemenea, ii poti sugera sa opteze pentru munca voluntara la grupuri cum ar fi Salvati Copiii sau UNICEF.


Astfel de experiente il vor ajuta pe copilul tau sa se maturizeze mai repede, sa se dezvolte psihic si intelectual si sa cunoasca oameni interesanti de la care poate avea multe de invatat.


Inscrie-l la dansuri sportive


Antrenamentele sportive il ajuta pe copil sa isi dezvolte atat corpul intr-un mod armonios, cat si gandirea. Pe langa un corp frumos, dansul ii ajuta pe copii sa isi mareasca puterea de concentrare. Dansul este un tip de miscare fizica foarte solicitant, prin care se pune accent pe dezvoltarea reflexelor si a sincronizarii perfecte. Mai mult decat atat, dansul stimuleaza sensibilitatea, intuitia, vointa, creativitatea si gustul pentru frumos, pentru perfectiune , armonie si simetrie.


In plus, orice sport practicat il va ajuta pe copil sa se dezvolte intr-un mod cat mai armonios, sa aiba un organism rezistent si sa aiba o sanatate de fier.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului