Cresterea copilului

#animale #caine #copil #animal de companie

Cum sa il inveti pe copil sa se joace cu un caine

Cei mai multi copii adora animalutele de casa si nimic nu li se pare mai adorabil decat un catel sau o pisica. Chiar daca pisicile sunt mai agresive si zgarie uneori fara niciun motiv, cainii raman totusi cei mai periculosi si mai imprevizibili, motiv pentru care este recomandat sa il supraveghezi pe copil atunci cand partenerul sau de joaca este un caine .

Desi in general se spune ca un caine poate fi cel mai loial si cel mai bun prieten al omului, trebuie sa nu uitam totusi ca au instincte de aparare, iar copiii nu stiu intotdeauna ca un caine le poate face rau.
 

Supravegheaza-l pe copil


Nu il lasa pe copil niciodata singur cu cainele, indiferent de cat de bland si bun este animalul. Intr-o clipa de neatentie , copilul tau il poate deranja intr-un anumit mod pe copil, iar sansele ca animalutul sa reactioneze agresiv sau cel putin intimidant sunt destul de ridicate.
 

Invata copilul cum sa abordeze un caine


In cazul in care copilul intalneste un caine pe strada probabil va fi tentat sa il mangaie, insa este datoria ta sa ii explici cum trebuie sa faca. Daca animalul este in lesa si insotit de stapan, inainte de orice trebuie sa ceara permisiunea acestuia, dupa care sa intrebe daca animalul musca. In functie de aceste doua raspunsuri poate sa abordeze sau nu catelul.

Totodata, copilul poate fi tentat sa incerce sa stabileasca un contact cu maidanezii, insa ar fi bine sa ii sugerezi sa nu faca acest lucru, nu doar pentru ca au trait liberi si pot avea apucaturi agresive, dar si pentru ca probabil au foarte multi purici si capuse .
 

Vorbeste-i despre violenta impotriva animalelor


Si acest aspect este unul deosebit de important. Chiar daca micutul tau nu are apucaturi violenta, poate fi tentat sa pedepseasca animalul din diferite motive. Fii foarte strict in ceea ce priveste acest subiect si vorbeste-i despre faptul ca un catel este un suflet, ca si el, si ca sufera atunci cand este lovit. De asemenea, spune-i si despre pericolul care il paste atunci cand loveste un caine: acesta, din intinctul de parare, va putea incerca sa muste.
 

Invata-l cand sa renunte


In general copiii nu se plictisesc prea repede de joaca cu un animal, insa acesta din urma are cu siguranta limitale sale. Atunci cand animalul incearca sa scape din mainile copilului tau, cu siguranta incepe sa isi piarda rabdarea, iar mai grav este daca acesta incepe sa maraie, chiar si intr-un mod foarte subtil.

Explica-i copilului ca este posibil ca animalul sa nu mai fie chiar atat de dispus sa se joace si ca daca da semne de plictiseala, ar trebui sa renunte si sa incerce mai tarziu.

Iata ce trebuie sa il mai inveti pe copil referitoar la caini:

1. Nu te uita niciodata fix in ochii unui caine
2. Nu il tachina pe caine sub nicio forma
3. Nu te apropia de cainii legati si neinsotiti
4. Nu atinge cainii cu stapan fara a cere persmisiunea acestora in prealabil
5. Nu tipa si nu alerga daca un caine se apropie de tine
6. Mentine-ti pozitia dreapta atunci cand un caine vine spre tine
7. Nu te apropia de un caine atunci cand acesta mananca
8. Nu atinge un caine atunci cand acesta doarme sau nu te vede
9. Nu il trage pe caine de coada sau de urechi chiar daca te distreaza
10. Retrage-te imediat ce un caine incepe sa maraie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare