Cresterea copilului

#fast-food #pizza #copii #alimentatie

Cum sa il tii pe copil departe de mancarea fast-food

Traim intr-o societate predispusa dependentelor  de toate felurile, iar alimentatia nu face exceptie. In special mancarurile de tip junk-food sunt cele care provoaca dependenta, mai ales in randul copiilor care nu inteleg foarte bine riscurile la care se supun consumand aceste alimente. Pentru a preveni discutiile in care incerci sa il convingi pe copil sa mai manance si alimente sanatoase , cel mai bine este sa incerci sa il tii la distanta cat mai mult timp de acest tip de mancare.


In mod evident, copiii ar manca mai mult si mai des napolitane , hamburgeri, pizza si alte alimente asemanatoare in defavoarea mancarurilor gatite si sanatoase. Mancarea fast-food este rapida, gustoasa, comoda si... la moda, insa ele afecteaza greutatea corpului, nivelul colesterolului din sange, imbolnavesc ficatul si fac multe alte probleme pe care in mod normal le are un adult cu o varsta inaintata.


De asemenea, copiii sunt atras de mancarea fast-food pentru ca aceasta vine deseori in culori aprinse , care atrag privirea si starnesc pofta, insa aceste culori alimentare sunt cancerigene. Este totusi destul de dificil sa il faci pe copil sa inteleaga ca acele mancaruri ademenitoare il pot imbolnavi.


Iata cateva modalitati prin care il poti mentine pe copil la distanta de alimentele fast-food


Invata-l sa manance sanatos


In fiecare dimineata, la micul dejun, ofera-i copilului tau un bol mare cu lapte si cereale. De asemenea, la pranz si cina ofera-i mancaruri gatite in casa si respecta mereu orele la care servesti masa. 


De asemenea, promoveaza consumul de fructe si legume proaspete in fiecare zi. Merele, bananele, portocalele sunt fructe gustoase, pline de vitamine si minerale care ii asigura copilului tau un sistem imunitar puternic si o dezvoltare armonioasa. In plus, fructele reprezinta un desert sanatos si delicios.


Fii un exemplu bun de urmat


Daca tu mananci pizza si hamburgheri la cina, nu te poti astepta de la copilul tau sa prefere mancarea gatita. Asigura-te ca la cina serviti mereu acelasi fel de mancare si ca nu ii dai replici de genul „eu am voie pentru ca sunt mai mare, dar tu nu pentru ca esti mic”.


Gatiti impreuna


Chiar daca gatitul impreuna inseamna ca te asista cat gatesti, spala cateva farfurii sau te ajuta la maruntitul legumelor, cu siguranta isi va dori mai mult sa consume felul de mancare pregatit daca ii vei repeta ca apreciezi ajutorul pe care ti l-a oferit. Mai mult decat atat, seara, la masa, lauda-l de fata cu toata lumea si spune-i ca mancarea este atat de buna pentru ca a contribuit si copilul. Fara indoiala va consuma mancarea cu pofta si o va prefera in general  in devavoarea mancarurilor fast-food.


Personalizeaza-i mancarea


Cand ii servesti un fel de mancare, incearca sa infrumusetezi farfuria, astfel incat mancarea sa ii para mai buna. O floricica formata din felii subtiri de ardei gras, o fata zambitoare sau numele sau format din fasii subtiri de morcovi ii vor stimula copilului pofta de mancare.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului