Cresterea copilului

#parinti #joaca #copil #intarire legatura

Cum sa intaresti legatura dintre tine si copilul tau prin joaca

Cine a spus ca relatia dintre un copil si parinte este una usoara? Pentru a se dezvolta armonioas, legatura emotionala dintre tine si copilul tau are nevoie de eforturi sustinute din partea ambelor tabere, cu precadere a ta. Intareste legatura cu cel mic, jucandu-te cot la cot cu el, in special acum, in perioada sarbatorilor.

Scoate la iveala copilul din tine

Inainte de a incepe sa te joci cu copilul tau, trebuie sa uiti ca esti parinte. Transforma-te intr-un copil mai mare si lasa-l pe el sa decida cum vrea sa va jucati. Odata ce este convins ca te dedici trup si suflet pentru a participa in minunata lume a fanteziei sale, cel mic va fi mult mai fericit si dispus sa impartaseasca si dorintele tale, cum ar fi sa incerce un joc educativ.

Stabileste un orar de joaca in programul tau zilnic

Jocul este cea mai buna metoda sa il faci pe cel mic sa isi exprimele trairile si emotiile. De aceea este important sa iti "rupi" 15-20 de minute din programul tau incarcat si sa iti faci timp pentru a i te dedica numai lui. In plus, nici nu te va mai deranja pe parcursul zile stiind ca urmeaza sa faceti ceva distractiv impreuna.

Ofera-i toata atentia ta

Nimic nu este mai frustrant pentru un copil decat sa fie alaturi de un parinte care se preface ca se joaca. De exemplu, atunci cand va jucati "De-a v-ati ascunselea" evita sa te prefaci ca il cauti, cand de fapt tu butonezi de zor smartphone-ul, iar el sta ascuns dupa usa de la bucatarie asteptand sa fie gasit. Arata-i ca timpul vostru impreuna chiar conteaza pentru tine.

Inarmeaza-te cu rabdare

Unul din cele mai importante sfaturi de care ar trebui sa tii cont este sa te inarmezi cu rabdare atunci te joci cu copilul tau. Asta pentru ca prin joaca cel mic se relaxeaza si isi petrece timpul fara sa existe o presiune asupra lui. Astfel, isi dezvolta creativitatea si starea de bine.

Gandeste neconventional

Copiii apreciaza gandirea neconventionala, asa ca fii pregatit/a sa ai in vedere cateva strategii "out of the box".

Un exemplu in acest sens este sa il provoci la o distractie nocturna. Adica sa il inviti la un joc de monopoly noaptea! Sau puteti face schimb de roluri, el sa fie parintele si sa iti spuna ce sa faci, iar tu, ca un copil ascultator ce esti, sa duci la indeplinire sarcinile.

Bateti-va cu perne, gatiti impreuna, faceti drumetii, alege orice joc si activitate pe care nu le incercati in mod normal.

Sursa foto: idiva.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului