Cresterea copilului

# petrecere reusita #petrecere botez #botez

Cum sa iti organizezi o petrecere de botez reusita?

Taina botezului reprezinta un act plin de spiritualitate care prin semnificatia sa depaseste palpabilul si concretul pentru care adesea avem explicatiile potrivite. La fel ca si nunta, este un pas pe care familia il asteapta cu nerabdare intrucat constituie drumul catre apartenenta la un nume si spre o religie.

Ceremonia este importanta atat pentru parinti, cat si pentru nasi sau parintii spirituali ai copilului asa cum mai sunt ei denumiti. Acestia au mai mult decat un simplu rol onorific si pe tot parcursul vietii se constituie ca persoane marcante in traiectul celui ales sa le fie finut.  

Si daca in mod obisnuit cel mic este cadorisit si are parte de toata atentia celor aflati in cadrul evenimentului, de ceva timp se uziteaza ca cei prezenti sa primeasca o atentie pentru aducere aminte, ca partasi la ceremonial. Mici simboluri sau marturii de botez asa cum sunt ele cunoscute pot lua diverse forme, materiale sau aspect (cristal, ceramica, ceara, etc.) si personalizate in functie de sexul copilului sau alte particularitati din intregul concept sub care se desfasoara petrecerea.

Modelele sunt diverse si pot fi alegeri inspirate (de exemplu: clopotei, brelocuri, iconite sau cutiute) in personalizarea serbarii. Mesajele subliminale joaca un rol important, iar fiecare familie mizeaza pe alegeri cat mai orginale dat fiind faptul ca si ofertele de pe piata au inceput sa fie din ce mai surprinzatoare.

Ce ar trebui sa mai in vedere?

Petrecerea de botez data in cinstea celei sau celui mic este organizata mai nou pe diverse tematici si e innobilata cu diverse accesorii, decoratiuni care sa scoata banalul din ecuatie. Fiecare isi doreste ca amintirea petrecerii sa fie unica si aceasta sa pastreze totusi caracterul avut in vedere inca de la inceput. Momentele  instantanee sunt imortalizate, iar de aici nu vor lipsi cu siguranta fotografiile haioase, filmuletele vesele, dansuri si asa mai departe.

Venirea pe lume a unui copil este un moment unic in viata de cuplu, a familiei in general; deci bucuria trebuie impartasita cu toti cei apropiati.

Toti parintii isi doresc distractie garantata. Asa ca din peisaj nu poate lipsi meniul ales cu grija, achizitionarea unui candy bar, animatori, jucarii gonflabile in marime naturala, si muzica pentru gusturile tuturor invitatilor.

Pentru cei interesati, alegerea unei echipe de profesionisti cu care ar trebui sa se consulte in organizarea efectiva, sta in fruntea lucrurilor de care ar trebui sa se tina seama din faza incipienta. Detaliile, preferintele sau poate chiar ceea ce nu se doreste in cadrul petrecerii trebuie cunoscute pentru bunul mers al lucrurilor. Astfel, vor avea de rememorat un eveniment reusit cu care se vor mandri si peste ani.

Sursa foto: fabricademagie.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului