Cresterea copilului

#ecografie #alaptat #secretie sangvinolenta #bebelus #maternitate #gravida

Cum sa iti pregatesti geanta pentru maternitate

Te apropii cu pasi repezi de momentul in care iti vei tine bebelusul in brate. Pentru ca vei trece printr-o perioada delicata din viata ta, va trebui sa ai la tine toate cele necesare unui astfel de eveniment. De la haine comode la ser fiziologic, ai grija ca geanta pentru maternitate sa fie echipata complet.

Nu astepta pana in ultimul moment si pregateste-ti bagajul pentru maternitate din timp, Ideal ar fi sa faci acest lucru in jurul lunii a saptea de sarcina. Incearca sa nu iei cu tine toata garderoba, dar nu te lipsi nici de micile placeri, ca o crema sau un ulei de masaj. Nu ezita sa iti consulti medicul s isa ii ceri recomandari in legatura cu ce trebuie sa contina geata pentru maternitate.

Pasul 1. Alege haine comfortabile

Ia cu tine haine in care sa te simti bine. Pentru ca va trebui sa alaptezi, este recomandat sa imbraci o camasa cu nasturi in fata. Inlocuieste sutienul clasic cu cel special pentru mamici care alapteaza. Alege si hainele pe care le vei purta la iesirea din spital. Vei mai avea nevoie de un halat, papuci, lenjerie intima cat mai comoda, de preferat din bumbac.

Pasul 2. Ia cu tine produsele pentru igiena zilnica

Din bagajul tau nu ar trebui sa lipseasca produsele esentiale pentru igiena de zi cu zi: periuta si pasta de dinti, peria pentu par, crema de fata, precum si alte produse pe care obisnuiesti sa le folosesti. Chiar daca nu vei petrece foarte mult timp in spital, asta nu inseamna ca nu trebuie sa te simti confortabil. De asemenea, achizitioneaza, la recomandarea medicului, o crema pentru sani. Nu face o asemenea achizitie dupa indicatiile persoanelor neavizate, pentru ca, in primul rand, ai nevoie de un produs care sa nu fie toxic pentru bebelus.

Pentru ca sanii tai sufera transformari in aceasta perioada, ar fi indicat sa mai iei cu tine niste prosoape si tampoane care sa iti protejeze hainele. Tot pentru igiena intima vei mai avea nevoie de niste tampoane pe care le vei folosi in primele zile dupa nastere, cand vei elimina niste secretii sangvinolente. Intreaba-ti medicul daca acestea iti vor fi oferite in spital sau trebuie sa le aduci de acasa.

Pasul 3. Nu uita de hainutele pentru cel mic

Avand in vedere ca te vei intoarce acasa cu micutul tau, atunci ar trebui sa iei in bagajul de maternitate si un set de haine pentru acesta. De pe lista nu trebuie sa lipseasca scutece, sosete, un accesoriu de pus pe cap, o paturica si manusi pentru maini, in caz ca se va zgaria pe fata cu unghiile. Vei mai avea nevoie, de asemenea, de servetele umede, crema pentru iritatii fesiere, comprese sterile pentru sters ochii, ser fiziologic. Pentru a fi sigura ca ai inclus totul pe lista cu necesarul pentru bebelus, intreaba-ti medicul despre ceea ce trebuie sa ai neaparat in bagaj.

Pasul 4. Nu uita de actele necesare la maternitate

Documentele pe care trebuie sa le ai la tine in momnetul in care te internezi sunt urmatoarele:

  • Cartea de identitate
  • adeverinta de salariu
  • Dosarul cu toate analizele efectuate pe durata sarcinii
  • Ultimele ecografii.

Pasul 4. Scrie-ti pe o lista numerele de contact importante

Fie ca iti iei cu tine agenda de telefon sau ti-ai salvat deja in mobil numerele de contact, incearca sa faci un inventar al persoanelor cu care doresti sa comunici de la maternitate si verifica apoi daca ai datele acestora. De asemenea, nu uita de incarcatorul telefonului, iar daca nu ai mobil sau vrei sa suni pe cine din strainatate, ia cu tine cartela telefonica.

Pasul 5. Imortalizeaza momentele importante

Daca vrei sa surprinzi fiecare moment petrecut in maternitate, atunci nu uita sa iti pui in bagaj si o camera video sau foto , precum si film, baterii, casete si incarcatoare.

Pasul 6. Tine un jurnal

Daca doresti sa iti aduci aminte de aceste momente unice, atunci pozele nu sunt singurele care iti pot dezvalui amintiri de neuitat. Ia cu tine un jurnal in care sa iti notezi gandurile in perioada pe care o vei petrece la maternitate sau confectioneaza un album al bebelusului, in care vei putea nota tot ceea ce vrei despre micutul tau. De asemenea, poti achizitiona din librarii albume special concepute pentru parinti si bebelusi.

Pasul 7. Ia cu tine orice lucru care iti este drag

Daca esti o persoana superstitioasa sau sunt lucruri fara de care nu poti trai, atunci include-le pe lista. Ai vreo amuleta norocoasa sau pozele celor dragi te fac sa te simti mai bine? Aseaza-le din timp in bagajul pentru maternitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top