Cresterea copilului

#adolescenti #parinti

Cum sa petreci mai mult timp cu fiica ta

Diferenta de generatii este unul dintre motivele pentru care adolescentii ajung sa se distanteze foarte mult de parinti si sa aiba tot mai putine activitati impreuna . Totusi, pentru ca acest lucru nu este benefic niciunei parti, iata cateva idei care te vor ajuta sa petreci mai mult timp cu fiica ta adolescenta .

Mergeti impreuna la cumparaturi

Daca ii vei propune sa mergeti impreuna la cumparaturi, in mod sigur va fi foarte incantata. Stabiliti impreuna ce magazine veti vizita, care este bugetul alocat pentru shopping si dupa ce produse va uitati in mod special. Daca isi alege un obiect vestimentar care tie nu iti place, sfatuieste-o prieteneste aducandu-i argumente ca nu este o alegere inspirata si ofera-i alternative cu care i-ar sta mai bine. Insa nu ii interzice categoric sa il cumpere pentru ca altfel sansele sa mai existe o iesire viitoare sunt minime.

Iesiti impreuna la cafenea

Desi nu este tocmai o priveliste des intalnita, mama si fiica ar trebui sa iasa mai des impreuna, sa isi povesteasca tot felul de lucruri si sa stea pe indelete la o masa, la o cafea, suc, prajitura sau ceai. Fa o rezervare in locul ei favorit pentru o zi cand sunteti amandoua libere si bucurati-va de momentele petrecute impreuna.

Fa-ti un cont de messenger

Daca lucrezi la birou si ai acces la internet, poti comunica mai mult si mai bine cu fiica ta care in mod sigur este experta in comunicarea pe internet. In cazul in care nu te pricepi foarte bine in domeniu, roag-o sa te ajute sa iti faci un cont si sa te adauge in lista ei de prieteni.
Ii poti trimite bancuri, linkuri interesante sau fotografii, insa ai grija sa nu exagerezi.

Scoate-o la film

Ii plac comediile, filmele romantice, siropoase sau cele de desene animate? Cumpara doua bilete si fa-i o surpriza. Nu uita de popcorn si suc, dar si de buna dispozitie.

Invita-i prietenele la bowling sau paintball


Daca vrei sa ii faci o bucurie fiicei tale, dar in acelasi timp sa ii cunosti mai bine prietenele, invita-le pe toate la sedinta de bowling sau paintball (in functie de ce li se potriveste mai bine).  Astfel, cel putin o ora toata lumea se va distra, iar tu vei fi mai aproape de adolescenta ta.

Mergeti impreuna la salonul de infrumusetare

Fie ca este vorba despre o sedinta de manichiura, tuns, pensat , epilat sau un tratament cosmetic , nu ezita aceasta ocazie de a petrece mai mult timp alaturi de fiica ta. Fa o programare la salonul tau favorit si acordati-va cateva ore de rasfat. In mod sigur adolescenta ta te va aprecia mai mult si isi va mai dori sa va petreceti timpul impreuna si alta data.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare