Cresterea copilului

#vacanta #copii #tabara #muzeu #hotel #piscina

Cum sa planifici vacanta copilului tau

Cei mici abia asteptau sa vina vacanta, insa pentru tine acest lucru inseamna o grija in plus. Cum ii vei tine ocupati o vara intreaga? Imbina utilul cu placutul; mentine-i activi si ofera-le amintiri de neuitat.

 

 

Pasul 1. Trimite-i in tabara

Fie ca este vorba de munte sau de mare, o locatie in tara sau in strainatate, taberele sunt prilejul excelent pentru a-l invata pe copilul tau sa socializeze, sa se descurce singur si sa fie independent.

Incepe cu perioade scurte, pentru a ajunge la un Timp mai indelungat, in care acesta va sta plecat de acasa. Avantajul este ca va fi intotdeauna supravegheat de personal specializat, asa ca riscurile la care este expus sunt reduse.

In plus, o tabara presupune multe activitati organizate de catre coducatorii de grup, cum ar fi ateliere, excursii, concursuri. In acest fel, copilul tau va invata lucruri noi intr-un cadru prietenos si amuzant si se va intoarce cu o multime de amintiri frumoase.

Pasul 2. Inscrie-l la cursuri de vara

Cursurile de vara sunt in asa fel organizate incat imbina utilul cu placutul; copiii invata lucruri noi sau isi consolideaza cunostintele, totul intr-o maniera cat mai distractiva.

Pentru a-i oferi un element de noutate in program, alege cursuri pe care nu a avut timp sa le practice in timpul anului scolar sau pe care si-a dorit intotdeauna sa le incerce. Indiferent de optiune, asigura-te ca orele se desfasoara intr-o forma atractiva si ca cel mic se simte bine la cursurile la care participa.

Pasul 3. Alcatuieste-i un program de joaca

Asigura-te ca cel mic are cu cine sa se joace de-a lungul verii. Chiar daca nu isi va mai vedea in fiecare zi colegii de gradinita sau de scoala, planifica impreuna cu parintii celor mai buni prieteni ai sai ore la care acestia ar putea sa se intalneasca si sa se joace. De asemenea, ati putea imbina diferite activitati relaxante, ca mersul in parc, la inot, la muzee cu joaca libera a copiilor.

Pasul 4. Panificati o vacanta pentru intreaga familie

Toata lumea are nevoie de o perioada de relaxare, iar vacanta de vara este ideala pentru a-ti petrece timpul alaturi de familie. Alege o destinatie care sa fie si pe placul copiilor si incearca sa gasesti cat mai multe facilitati pentru acestia. De exemplu, hotelul unde va veti caza ar trebui sa aiba un loc de joaca pentru copii sau o piscina unde acestia sa se poate juca si in voie.

Pasul 5. Idei pentru acasa

Organizati impreuna cu toti membrii familiei o reuniune in care sa notati pe o hartie cat mai multe activitati distractive pe care le puteti desfasura acasa sau in oras, fara sa fiti nevoiti sa calatoriti foarte mult. Acestea sunt ideale pentru perioadele in care parintii lucreaza si nu au cum sa isi ia concediu, iar copiii au vacanta.

Notati toate ideile pe biletele de hartie si puneti-le intr-un borcan. Extrageti in fiecare zi cate un biletel si oferiti-va astfel, ceva nou de facut alaturi de copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului