Cresterea copilului

#legume #omleta #fructe #fast-food #obezitate infantila # alimentatie copii

Cum sa previi obezitatea infantila: 4 trucuri pentru a gati sanatos

Una dintre principalele cauze ale obezitatii infantile este modul in care este preparata mancarea acasa. In conditiile in care obezitatea poate provoca, in timp, grave probleme de sanatate, precum diabet, afectiuni cardiovasculare, tensiune arteriala, anumite tipuri de cancer sau infertilitate, este recomandat sa acorzi o mai mare atentie modului in care gatesti. Iata cateva trucuri utile, cu ajutorul carora copilul tau va sta departe de lupta cu kilogramele.

1 Nu mai prepara mancare separata pentru copii

De la varsta de un an, copiii nu mai au nevoie de meniuri separate. Aceasta activitate ar insemna o pierdere de timp pentru parinti si, in plus, favorizeaza o alimentatie pretentioasa care, daca nu este pastrata pe termen lung, poate duce la obezitate.

Acest lucru se intampla, intrucat copilul este obisnuit cu un anumit gen de alimente, iar, cand ajunge la scoala si descopera mancarea de tip fast-food si alte gustari bogate in calorii, are loc si cresterea accelerata in greutate. Pentru a evita acest lucru, este indicat sa ii dai copilului toate tipurile de alimente, in mod controlat, astfel incat micutul sa aiba o alimentatie diversificata.

2 Ofera-i copilului fructe si legume

Este indicat sa ii dai cat mai multe fructe si legume copilului, mai ales cand este sezonul acestora. Asadar, incearca sa gatesti cat mai mult, folosind aceste alimente sanatoase.

3 Cand nu stii ce sa gatesti, prepara o omleta

Omleta este o modalitate ieftina si gustoasa pentru a oferi aportul necesar de proteine copilului tau. Aceasta reteta este usor de preparat, asa ca, atunci cand nu stii ce sa gatesti, opteaza pentru o omleta. Nu vei pierde decat 15 minute, iar copilul va avea o alimentatie sanatoasa.

4 Implica-l pe cel mic in prepararea mesei

Pentru ca prichindelul sa indrageasca mancarea sanatoasa, este recomandat sa il lasi sa te ajute la prepararea mesei. Astfel, il poti lasa sa sorteze boabele sanatoase de fasole sau sa rupa coditele la pastai pentru a prepara o mancare sanatoasa, bogata in vitamine.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului