Cresterea copilului

#ingrijire copii canicula #canicula copii #crestere copil #canicula #ingrijire copil

Cum sa protejezi copiii de canicula. Sfaturi practice

Se anunta zile de foc, iar copiii sunt mult mai sensibili la caldura decat adultii. In cazul acestora, temperaturile ridicate pot provoca rapid stari de agitatie, neliniste si nervozitate. In plus, tanspiratia poate duce rapid la aparitia iritatiilor. Iata cateva trucuri la care sa apelezi in zilele caniculare, astfel incat cei mici sa treaca mai usor peste aceasta perioada.

Tine copilul intr-o camera racoroasa

Copiii sunt foarte sensibili la temperaturile ridicate, de aceea este indicat ca acestia sa fie tinuti in camere aerisite si racoroase. Daca ai aer conditionat, asigura-te ca cel mic nu sta in incaperea in care acesta este pornit, deoarece poate raci usor. Cel mai bine este sa il tii intr-o alta incapere si sa lasi aerul pornit la maxim, astfel incat sa faca racoare si in camera in care se afla copilul. Ai grija insa ca temperatura din camera sa nu scada sub 25 de grade Celsius.

Daca nu ai aer conditionat trage jaluzelele si draperiile, pentru a impiedica soarele sa intre in casa.

Aeriseste doar seara

Nu lasa geamurile deschise in timpul zilei, deoarece toata caldura va intra in interior. Aeriseste camerele doar in timpul noptii si dimineata, cand este racoare.

Opteaza pentru haine lejere

Imbraca-l pe cel mic in haine lejere din bumbac sau in. Acestea sunt racoroase, fiind perfecte pentru zilele caniculare. Aigura-te ca-l imbraci in haine in culori deschise, care nu atrag caldura.

Hidratarea este foarte importanta

Hidratarea este foarte importanta in cazul copiilor. Apa, ceaiurile si sucurile naturale, preparate in casa, nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al copilului.

Dusuri dese

Ca si in cazul adultilor, unii copii suporta caldura mai bine iar altii nu o tolereaza deloc. Pentru a-l ajuta pe copil sa treaca mai usor peste acesta perioada, fa-i dusuri ori de cate ori este necesar, mai ales daca transpira excesiv. In niciun caz nu lasa copilul sa stea transpirat intreaga zi. Spala-l si schimba-l de indata in haine curate si uscate. In caz contrar risti sa se imbolnaveasca.

Sursa foto: spiderfitkids.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului