Cresterea copilului

#detergent #bebelus #copil #igiena #haine #parinti

Cum sa speli hainele bebelusului

Daca esti parinte pentru prima data, atunci probabil ca te confrunti cu dileme la orice pas. Una dintre acestea implica igiena hainutelor bebelusului: cum ar trebui sa ii speli hainutele? Separat, folosind un detergent special, cu sau fara? Iata cateva raspunsuri la intrebarile tale.

 

Pielea bebelusului este mai sensibila decat a ta

 

Detergentii obisnuiti pot fi mult prea duri pentru pielea bebelusului, provocandu-i acestuia iritatii. De aceea este indicat sa apelezi la detergenti special conceputi pentru spalarea hainutelor copiilor.

Vei gasi aceste produse in orice hypermarket . Ca o alternativa, poti apela si la detergentii bio. Indiferent de produsul pentru care optezi, daca vrei sa fii sigura ca nu dai gres, alege un detergent fara parfum sau coloranti .  Pentru un plus de siguranta, mai ales daca ai un copilas a carui piele se irita foarte repede, limpezeste de doua ori rufele inainte de uscare.

Fii insa mereu atenta si observa daca bebelusul tau prezinta iritatii, inrosiri ale pielii, bubite etc. Parfumul din detergent reprezinta o sursa comuna care provoaca alergii pana si adultilor, asadar bebelusii sunt mai predispusi acestor reactii. Daca bebelusul intra in contact cu diverse chimicale pe care le contin detergentii, sansele ca mai tarziu sa devina alergic la componentele respective cresc considerabil.

Imediat ce ai observat aparitia primelor semne de iriatie sau alergie, prezinta-te cu copilul la medic. Daca in familie exista persoane care au pielea sensibila, prezinta iritatii sau alergii, atunci este posibil ca si bebelusul tau sa fie mai sensibil.

 

Hainele bebelusului se spala separat?

 

Exista cateva reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa speli hainele bebelusului la comun cu celelalte haine ale familiei. In primul rand, trebuie sa tii cont de detergentul pe care il folosesti. Familia va trebui sa faca un compromis si sa renunte la balsamurile de rufe frumos mirositoare, in cazul in care bebelusul prezinta alergii si are nevoie de detergent special.

Hainele bebelusului nu trebuie spalate niciodata impreuna cu alte haine care sunt excesiv de murdare, sunt imbacsite de fum de tigara sau de diverse chimicale. De exemplu, hainele pe care sotul le foloseste pe santier nu au ce cauta alaturi de hainele bebelusului.

Daca folosesti scutece din panza, atunci ar trebui sa le speli separat, atat de hainele familiei, dar si de celelalte haine ale bebelusului. Acestea intra in contact direct cu pielea, intr-o zona sensibila, asa ca trebuie sa eviti detergentii prea puternici.

Pentru a intretine hainutele, citeste cu atentie eticheta acestora si instructiunile pentru spalare. Unele pot prezenta instructiuni speciale, care necesita anumite programe ale masinei de spalat sau diferiti detergenti.

 

Tine minte!

 

Atunci cand primesti sau cand ii achizitionezi bebelusului hainute, paturi, jucarii sau orice alte obiecte, inainte de a avea primul contact cu acestea, spala-le. Nu stii prin cate maini au trecut sau pe unde au fost depozitate, asa ca ar fi indicat sa eviti orice risc de iritatie sau chiar imbolnavire.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului