Cresterea copilului

#hrana #bebelus #alaptat #lactatie

Cum sa stimulezi lactatia

Lipsa lactatiei poate fi o adevarata frustrare atat pentru mama si pentru bebelus, insa este foarte important ca proaspata mamica sa nu dispere si sa incerce diverse solutii care sa stimuleze acest proces . Iata cateva solutii la indemana care, de foarte multe ori, au rezultate foarte bune.


Insista sa alaptezi


In primul rand, este foarte important sa insisti sa alaptezi, sa tii bebelusul la san si sa il lasi sa traga cat mai des. De asemenea, pompita de san  este un accesoriu indispensabil intr-un astfel de moment, asa ca nu ezita sa achizitionezi una sau mai multe, pe baza de silicon pentru ca procesul sa nu fie unul dureros si neplacut.


Opteaza pentru masaj


Masajul sanilor sub jetul de apa foarte calda este de asemenea un truc foarte bun care functioneaza de multe ori. Aplica un ulei sau un gel de dus foarte cremos si maseaza insistent zona sanilor, dupa care lasa jetul de apa sa curga peste acestia cel putin 5 minute. Poti repeta procedeul daca simti ca ar putea exista rezultate bune.


Bea ceai


Ceaiul de anason si cel de chimen stimuleaza lactatia, asa ca ar fi bine sa il faci lichidul principal de consum si sa te fortezi sa bei cat mai mult, mai mult zile la rand. De asemenea, fructele de fenicul, urzica vie, frunzele de melisa si menta sunt si ele remedii de baza atunci cand vine vorba de stimularea lactatiei .


In farmacii exista ceaiuri speciale pentru aceasta problema, ceaiuri care cuprin mai multe plante speciale, asa ca nu ezita sa le achizitionezi. Fiind produse naturale, ceaiurile nu au contraindicatii.


Mergi la doctor


In cazul in care niciuna din cele doua metode nu da rezultate in trei zile, ar fi bine sa mergi la doctor. Cel mai probabil acesta iti va administra oxitocina, un ingredient care stimuleaza refluxul de "curgere" si eliberarea laptelui.


Acupunctura


Un alt procedeu prin care poti stimula lactatia este acupunctura. Tratamentul poate da rezultate chiar si dupa prima sedinta, insa este foarte posibil sa fie nevoie de mai multe pentru rezultate bune. Inainte de a merge la acupunctura, intreaba-l pe medicul tau daca exista vreo contraindicatie si daca iti este permis sa recurgi la acest tratament.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului