Cresterea copilului

#magazin #supermarket #cumparaturi #shopping #copil

Cum sa te porti cu copilul cand mergeti la cumparaturi

Ultima data cand te-ai dus la cumparaturi si l-ai luat cu tine si pe cel mic ai trecut prin momente jenante: a inceput sa tipe, sa planga, sa se tavaleasca pe jos, toate acestea doar pentru ca tu sa ii cumperi jucaria preferata. Daca vrei sa pui capat situatiilor de genul acesta, trebuie urmezi cativa pasi simpli.

 

Pasul 1. Explica-i copilului ce se va intampla exact la magazin

Copiii au nevoie de rutina, pentru ca trebuie sa stie exact ce se va intampla mai departe. Acest lucru le ofera lor stabilitate, iar tie linistea pentru a-ti desfasura activitatile. Asadar, explica-i celui mic cum se va desfasura ziua la cumparaturi: ce raioane veti vizita mai intai, ce anume aveti de cumparat, cum veti plati la casa.

Subliniaza indeosebi lista de cumparaturi, pentru ca cel mic sa stie dinainte ca nu are voie sa ceara tot ce vede cu ochiul. Daca obisnuiesti sa ii cumperi de fiecare daca ceva bun, atunci stabiliti de acasa ce anume ii vei cumpara si precizeaza ca nu veti incalca lista de cumparaturi pentru niciun motiv.  

Pasul 2. Mancati inainte de a pleca la cumparaturi

Ti s-a intamplat vreodata sa umpli carutul de la supermarket doar pentru ca iti era foarte foame? Aceeasi reactie o pot avea si copiii. In plus, orice stare de disconfort il va face pe cel mic sa fie si mai agitat. Asadar, mancati inainte de a merge la cumparaturi, pentru a avea si energia necesara pentru o astfel de activitate.

Pasul 3. Lasa-l pe cel mic sa isi ia cu el jucaria preferata

Majoritatea copiilor au obiceiul sa ia cu iei o jucarie preferata atunci cand trebuie sa mearga la scoala, la gradinitia sau oriunde altundeva. Nu ii refuza acest rasfat, pentru ca astfel va avea o ocupatie, daca se va simti, la un moment dat, plictisit. De asemenea, tot pentru a-i distrage atentia, ai putea sa iei cu tine un snacks, din care sa rontaie din cand in cand, in timp ce va faceti cumparaturile. Ai grija insa sa fie ceva uscat, care sa nu murdareasca sau sa pateze.

Pasul 4. Promite-i o recompensa pentru buna purtare

Ademeneste-l pe cel mic intr-un joc; spune-i ca, daca va sta cuminte atunci cand sunteti la cumparaturi, il vei recompensa. Rasplata poate reprezenta o plimbare pana in parcul de distractii, inghetata preferata, ceva care il atrage si la care nu are acces in fiecare zi.

Pasul 5. Implica-l activ

Daca ai de gand sa ii cumperi hainute sau jucarii, atunci nu ezita sa ii ceri parerea. Lasa-l sa se simta implicat si alegeti impreuna articolele de care are nevoie. Va fi mult mai linistit la cumparaturi si se va simti mult mai tentat sa foloseasca ceea ce i-ai achizitionat, pentru ca va corespunde gusturilor sale. Bineinteles, tu vei fi acolo pentru a imbina modelul dorit de cel mic, cu utilitatea si pretul.

Pasul 6. Limiteaza timpul petrecut la cumparaturi

Copiii se plictisesc repede si nu au rabdarea ta de a strabate raioane intregi cu imbracaminte sau mancare. Atunci cand il iei pe cel mic cu tine, incearca sa iti fixezi deja ce anume vrei sa cumperi, pentru ca risti sa il obosesti, sa il iriti si implicit, te vei alege astfel cu scene neplacute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului