Cresterea copilului

#oua de paste #paste #curatenie #flori #activitati copii

Cum sa-ti implici copilul in pregatirile de Paste

Sarbatorile Pascale se apropie cu pasi repezi, iar treburile casnice parca nu se mai termina. Ca sa iti usurezi munca si, in plus, sa petreci timpul alaturi de copilul tau, il poti invita sa te ajute la pregatirile pentru Paste. Activitatile interesante, momentele frumoase si rezultatele fara cusur obtinute la sfarsit ti le vei aminti cu placere peste cativa ani. In plus, copilul tau va simti si va intelege mai bine spiritul acestei sarbatori, daca se va implica in treburile gospodaresti.

Curatenia din gradina

Pentru inceput, o activitate interesanta pe care s-o faci alaturi de copilul tau este curatenia din gradina. Pe langa faptul ca cel mic se va bucura din plin de vremea frumoasa de afara, veti reusi sa aranjati frumos spatiul din jurul casei.

Cumpara ustensile speciale pentru copii si invata-l cum sa planteze flori, sa curete iarba dintre ele si sa le ude fara sa le inece. Este si o activitate educativa pentru copil, dar este si un sprijin pentru tine pentru a termina mai repede curatenia.

 

Curatenia din casa

Odata ce ai terminat cu aranjarea gradinii, este timpul sa va ocupati si de casa. Nu impovara copilul cu sarcini foarte grele, mai ales daca are sub 10 ani. Pune-l sa isi aranjeze jucariile, sa sorteze hainele sau stergeti praful de pe mobila impreuna.

Dupa ce ati terminat treaba prin casa, puteti culege flori din gradina pentru a aduce un aer placut locuintei. Copilul va fi satisfacut, stiind ca a contribuit la curatenia casei. Nu uita sa ii amintesti ce bine se descurca. Fara critici sau reprosuri, altfel copilul va fi demoralizat si nu isi va mai dori sa se implice.


Incondeierea oualor

Aceasta activitate specifica Sarbatorilor de Paste este un bun moment sa observi cat de indemanatic este copilul tau. Lasa-i imaginatia sa zburde si sa creeze diferite modele pe ouale pentru Paste. Puteti folosi carioci, acuarele sau abtibilduri pentru a decora frumos ouale. Ca sa nu existe incidente neplacute, este recomandat sa folosesti suporturi rotative pentru oua, intrucat, astfel, copilul va reusi sa le manevreze mult mai bine.

In plus, in timpul acestei activitati, ii poti vorbi copilului despre sarbatoarea Pastelui si despre semnificatia oualor vopsite. Este o activitate placuta, care il va incanta pe cel mic.

Decorarea casei

Pentru a respecta traditiile de Paste, este recomandat sa folosesti diferite obiecte decorative pe care sa le aranjezi prin casa si gradina, precum cosuletele pentru oua si iepurasi de gradina. Copiilor le plac astfel de activitati.



Sursa foto: mamagab.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului