Cresterea copilului

#familie #distanta #parinte #educatie #copil

Cum sa tii legatura cu copilul tau cand esti la distanta

Fie ca ai ales sa muncesti in strainatate, jobul tau presupune deplasari frecvente sau pur si simplu nu ai cum sa te vezi cu fiul tau in fiecare zi, absenta ta se va reflecta in primul rand asupra copilului tau. Pentru ca acesta are nevoie de dragostea si grija parentala, iata cateva mijloace prin care poti tine legatura cu micutul, astfel incat sa mentii lucrurile cat mai aproape de normalitate.

 

 

Pasul 1. Utilizati programe online de a vorbi pe internet

Pentru ca o convorbire internationala prin telefon te poate ajunge destul de mult, foloseste la maxim programele online prin care poti vorbi gratis cu copilul tau. Achizitionati-va camere web si stabiliti o ora fixa la care sa vorbiti. De exemplu, faceti un obicei din a va vedea pe internet macar 5 minute in fiecare seara. Povestiti ce ati mai facut in timpul zilei, ofera-i sfaturi copilului tau si incurajeaza-l asa cum ai fi facut-o daca ai fi fost acolo.

Chiar daca acest obicei poate deveni obositor, nu lasa pretextul timpului sa puna o bariera intre tine si copilul tau. La urma urmei, ti-ai asumat responsabilitatea unui job la distanta, insa nu tebuie sa il privezi pe cel mic de atentia pe care o merita. O astfel de rutina ii va oferi siguranta, avandu-te, chiar si online, alaturi de el.

Pasul 2. Scrie-i mailuri

Daca a intervenit ceva neprevazut sau pur si simplu programele voastre nu v-au permis sa vorbiti la telefon sau pe internet, nu ezita sa ii scrii un e-mail. Nu trebuie sa fie neaparat cea mai lunga poveste, insa cateva randuri venite de la parintii lui il vor face pe cel mic sa se simta mult mai sigur pe sine. Nu ezita sa ii trimiti si filmulete, felicitari digitale, poze care te reprezinta.

Incurajeaza-l si pe copilul tau sa te tina la curent cu activitatile sale si nu adopta mereu un ton dramatic atunci cand vorbiti sau cand ii scrii. Intr-adevar, ti-e dor de cel mic, insa acesta nu trebuie sa te vada mereu cum plangi dupa el; are nevoie si de o prezenta stabila in viata sa, care sa ii inspire incredere si forta. Scopul comunicarii este sa normalizezi cat se poate de mult relatia dintre tine si copilul tau.

Pasul 3. Comunicati prin sms-uri

Copiii si adolescentii sunt cuprinsi de febra sms-urilor, asa ca profita de aceasta manie pentru a-i transmite acestuia gandurile tale. Surprinde-l cu cate un mesaj, spunandu-i ca il iubesti sau cat de mult iti lipseste. De asemenea, pune-i intrebari legate si de activitatile sale de zi cu zi. Daca stii ca urma sa aiba un meci important, atunci, chiar daca esti ocupat, noteaza-ti intr-o agenda programul acestuia si trimite-i un mesaj de incurajare .

Pasul 4. Trimite-i scrisori

Nimic nu este mai frumos decat asteptarea evenimentelor ce vor urma. Copilul tau va verifica in fiecare zi cutia postala asteptand cu nerabdare o scrioare de la parintii sai. Trimite-i vederi, carti postale sau mici scrisori in care iti impartasesti gandurile.

Daca ai posibilitatea, nu ezita sa ii expediezi si cate un mic pachet care sa contina lucruri dragi: un foto , casete cu filmulete care iti prezinta viata ta, suveniruri specifice zonei in care te afli, mici lucruri de care crezi ca s-ar bucura, potrivite varstei copilului. Incurajeaza-l sa procedeze in acelasi fel si jucati-va astfel tinand legatura prin scrisori.

Pasul 5. Stabiliti data la care va veti revedea

Poate cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti vizitezi in mod regulat copiii. Chiar daca esti ocupat cu serviciul, copilul tau are nevoie sa te vada, chiar daca asta inseamna sa te deplasezi tu in tara sau sa il chemi pe acesta la tine, fie si pentru cateva zile.

Stabiliti o data la care sa va vedeti si faceti planuri in jurul acesteia: cum aveti de gand sa va petreceti timpul, unde o sa mergeti, ce anume o sa vizitati  etc. Copilul tau va astepta cu nerabdare ziua in care va veti revedea si se va simti mult mia in siguranta stiind ca totul este doar o chestiune de timp.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului