Cresterea copilului

#relatie de familie #comunicare familie #rude #relatie rude

Cum sa tii legatura cu rudele in mod constant

Din cauza vietii agitate si a grijilor zilnice, devine tot mai greu sa tii legatura cu rudele in mod constant. Daca, insa, ai inca o familie, da-i o sansa de a face parte din viata ta. Poti petrece clipe foarte frumoase impreuna si, la nevoie, chiar ai putea sa primesti un ajutor nesperat. Cum poti tine legatura in mod constant cu rudele tale?

1 Fa-ti un calendar cu zilele de nastere ale rudelor

Probabil ca ai deja notate pe undeva zilele de nastere ale prietenilor si persoanelor importante din mediul profesional. La acestea se adauga zilele de nastere din propria ta familie. Prin urmare, este foarte posibil ca lista sa fie deja lunga si sa nu-ti doresti sub nicio forma sa o maresti. Insa un simplu telefon de ziua de nastere a nasei de botez sau o discutie cu verisoara ta primara, de sarbatori, reprezinta gesturi simple, care inseamna mult pentru cei dragi.

Daca te straduiesti sa nu uiti de ziua de nastere a sefului sau a prienului celui mai apropiat, de ce ai ignora aniversarea bunicii? Mai tarziu s-ar putea sa regreti ca nu i-ai dat un simplu telefon. Fa-ti o agenda si urmareste la inceputul fiecarei luni ce zile de nastere urmeaza. Iti poti face alerte pe calculator, telefon mobil etc.

2 Creeaza ocazii de a te intalni cu rudele

Daca verii tai obisnuiesc sa mearga la mare intr-o anumita statiune, petrece o vacanta in compania lor. Daca rudele tale au treburi in orasul in care stai, invita-le sa ramana la tine cateva zile. Fa pe gazda si pe ghidul turistic. Cei dragi iti vor fi recunoscatori pentru atentia ta.

Daca rudele tale au copii, intr-o vacanta in care decizi sa ramai acasa, invita-i pe la tine cateva zile. Le vei oferi amintiri frumoase.

Poti face schimb de retete si vei avea sansa de a invata cum sa gatesti mancaruri traditionale din alte regiuni.

3 Mergi la evenimentele de familie

Chiar daca te-ai saturat de atatea nunti si intalniri cu rudele, este foarte posibil sa te apropii mai mult cel putin de una dintre ele. Este important sa ai o ruda de incredere, cu care te intelegi bine, iar reuniunile de familie constituie ocazia ideala pentru a petrece timpul impreuna cu cei dragi.

4 Comunica eficient cu rudele

Intr-o familie numeroasa, stilurile de viata pot sa difere, la fel si conceptiile, situatia financiara, problemele etc. Pentru a evita tensiunile, pastreaza o oarecare distanta in ceea ce priveste aspectele foarte personale ale vietii tale. In acest fel, nu vei da prilej nimanui sa te judece pentru cati bani ai dat pe noua ta masina sau de ce ti-ai trimis copilul la o scoala in limba greaca.

Pastreaza un ton moderat si fa in asa fel incat umorul si bunadispozitie sa primeze la intalnirile cu cei din familie.

Este important sa dai o sansa oamenilor sa se apropie de tine. Uneori, la inceput poti avea senzatia ca nu stii nimic despre o anumita matusa sau ca nu ai nimic in comun cu sotul verisoarei tale. Daca, insa, exista o prima intalnire, uneori poti avea surprize frumoase. In caz contrar, vei sti, cel putin, pe cine sa tii la distanta.
 

5 Incurajeaza-ti copiii si partenerul sa interactioneze cu rudele tale

Efortul trebuie sa vina nu doar din partea ta, dar si din partea propriei tale familii. Ofera-le copiilor tai sansa de a se juca cu verisorii lor si de a avea unchi, matusi si alte rude, chiar si mai indepartate. Le vei insufla respectul pentru familie.

Sursa foto : marklowen.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului