Cresterea copilului

#constipatie #lapte #constipatie bebelusi # alimentatie bebelusi

Cum sa tratezi constipatia la bebelusi

Este foarte frustrant pentru un parinte sa isi vada bebelusul de numa cateva luni ca se chinuie cu problema care se numeste constipatie. In general constipatia apare adesea la sugari, insa problema nu tine mai mult de o zi si organismul se regleaza rapid, insa cand aceasta persista, este nevoie sa iei cateva masuri.

Inainte de orice, trebuie sa stii care sunt cauzele posibile pentru constipatie bebelusului tau. Asadar, printre motive se numara:
 

Laptele formula

Acesta este un lapte care nu are acceasi consistenta si nici nu este la fel de echilbrat ca laptele matern, dar care incearca sa se apropie ca si proprietati de cel original si natural. Pentru ca nu este un produs natural si este incarcat uneori cu o serie de cereale, el poate provoca o forma deconstipatiecare nu este daunatoare, dar este dureroasa pentru copilul tau.
 

Alimentele solide

Una dintre cele mai frecvente cauze ale constipatiei este chiar consumul alimentelor solide. Sistemul digestiv care nu a ajuns la maturitate, este delicat si nu poate suporta foarte bine alimentele solide si in urma efortului depus, se ajunge in cele din urma la constipatie.
 

Deshidratarea

O alta cauza a constipatiei este deshidratarea. Asadar, o umiditate insuficienta in sistemul digestiv duce la incetinirea tranzitului intestinal si, astfel, la constipatie. Incearca sa ii oferi copilului atata apa sau ceaiuri cat poate sa consume.
 

Cum tratezi constipatia la bebelusi


Maseaza-i burtica . Desi pare greu de crezut ca acesta este un remediu eficient, masajul de la nivelul burticii bebelusului il va ajuta sa aiba scaun mai repede, iar in combinatie cu alte tratamente, efectele vor fi si mai rapide.

Ajuta-l sa faca miscare. Ca si in cazul adultilor, efortul fizic remediaza intr-o oarecare masura problema connstipatiei. Chiar daca micutul tau nu merge inca, il poti ajuta sa isi miste piciorusele, ca si cum ar merge pe bicicleta. Aseaza-l pe burtica si indruma-i picioarele pentru cel putin 5 minute, de 4 – 5 ori pe zi.

Suplimenteaza-i doza de lichide. Apa plata este foarte buna, insa ii poti oferi spre consum si ceaiuri special destinate bebelusilor. Chiar daca ti se pare ca bea foarte multe lichide, lasa-l sa consume exact atat cat are nevoie, fara sa ii iei biberonul de la gura inainte de a se satura.

Incearca ca un supozitor. Cand bebelusul este in continuare constipat in ciuda eforturilor tale, opteaza pentru supozitoarele cu glicerina , special destinate copiilor. Acestea au efect imediat si nu ii dauneaza in niciun fel. Daca problema persista, mergi neaparat la medicul pediatru .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului