Cresterea copilului

#vise #insecte #cosmaruri #explicatii #monstri #psihologia copilului

Cum se explica cele mai frecvente cosmaruri ale copilului

Cand micutul tau iti povesteste cosmarurile sau visele sale ciudate, poti intelege unele probleme care il macina si il poti ajuta sa le rezolve. Specialistii in psihologia copilului au descifrat explicatiile pentru cele mai frecvente cosmaruri ale copilului.

Discutiile la micul dejun despre vise te pot ajuta sa intelegi mai bine prin ce trece copilul tau si astfel il poti ajuta sa depaseasca unele momente dificile. Iata care sunt explicatiile pentru cele mai frecvente cosmaruri.

Copilul viseaza monstri

Cand micutul viseaza monstri sau vrajitoare, care se ascund fie in casa, fie il urmaresc si il alearga, problema este cauzata in general de o situatie sau o persoana infricosatoare pentru copil. Poate fi vorba despre invatatoare, despre vecini sau chiar despre temperamentul tau. Explica-i copilului ca si atunci cand adultii se supara, el continua sa fie in siguranta.

Viseaza ca este expus in fata strainilor

Visele in care copilul este dezbracat sau are nevoie sa foloseasca o toaleta intr-un spatiu public indica in cele mai multe cazuri intrarea intr-un mediu nou sau cresterea asteptarilor celor din jur. Renunta la discutiile de tipul "Esti mare acum si trebuie sa..." si permite-i sa se acomodeze cu noile cerinte.


Copilul viseaza o cadere libera

Caderea sau pierderea echilibrului in vis poate avea o cauza fizica (o infectie la ureche) sau poate indica schimbari care ii afecteaza senzatia de stabilitate. O discutie sincera si o asigurare ca si adultii se simt uneori fara punct de reper poate ajuta micutul.

Copilul viseaza insecte

Cosmarurile cu insecte, care ii intra in camera sau il ataca, indica tot o problema legata de stabilitate, aparuta in timpul unor schimbari importante. Daca visul se repeta, da-i copilului sansa de a lua cateva hotarari minore cu privire la programul sau zilnic, lucruri care contribuie la o rutina linistitoare.

Copilul viseaza ca este capturat

Visele in care micutul se simte paralizat sau este inchis intr-un spatiu mic indica temeri mai subtile. Pot fi cauzate in general de tensiuni dintre parinti, mai ales cand copilul nu poate discuta cu adultii despre asta.

Copilul viseaza animale rele

Atunci cand micutul are cosmaruri cu animale care il alearga sau vor sa il muste, anxietatile sunt cauzate de obicei de persoane care il sperie. Cere-i mai multe detalii despre vis si incearca sa gasesti corespondentul "bau-bau"-ului in viata cotidiana.

Sursa foto: thebump.com, todaysparent.com, lifeenergysolutions.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului