Cresterea copilului

#Stop&Dance #dans copii #cursuri dans copii #streetdance copii

Daca tii la sanatatea celui mic, adu-l intr-o scoala de dans pentru copii

Daca tot ne-am trezit cu totii intr-o epoca in care calculatorul, mass-media si fast food-urile fac parte din acelasi film, ar fi indicat sa va vorbesc despre o scoala de dans pentru copii. Si nu zic ca m-as impotrivi tehnologiei sau deliciilor aburinde din vreun fast-food branduit si arhicunoscut la nivel mondial, ci doar ca le-as mai tempera nitel invazia in randul celor care nici nu au trecut de pragul adolescentei.

Treaba sta in felul urmator: atata timp cat nu este in exces, nimeni nu poate fi deranjat de un hot-dog sau de o partida multiplayer online. Insa nu ma pot abtine sa nu-mi exprim impotrivirea cand, de o vreme incoace, mi-a fost dat sa asist la fel si fel de ”vicii” apetisante, consumate de tot mai multi copii in fata televizoarelor sau a calculatoarelor. Ca, de fapt, nu-i nicio mare diferenta intre cele doua, daca e sa ne gandim la efectele nocive si la repercusiunile pe care acestea le au asupra sanatatii.

Mi-am propus sa va vorbesc despre o scoala de dans si despre influenta benefica pe care, in mod evident, o poate avea asupra dezvoltarii si evolutiei psihice, fizice si intelectuale ale celui mic. Cu toate ca nu aveam de gand sa va vorbesc despre una anume sau despre anumite cursuri de dans pentru copii, vrand-nevrand, ma voi opri asupra scolii Stop&Dance, intrucat este cea pe care am descoperit-o de curand.

Traditia scolii

Fundamentele scolii se regasesc undeva in traditia autohtona, daca e sa ne gandim la cursurile de dans populare. Apoi, un alt pilon de baza se poate identifica prin prisma celor mai noi cursuri de streetdance, acompaniate de acordurile de hip-hop si R&B, cu influente afro, un mix de talent, arta si capacitati sportive.

O scoala de dans ar putea fi vazuta ca una lipsita de clasa daca in portofoliul ei, pe langa elementele traditiei autohtone si a influentelor culturii urbane, ar absenta stilurile de dans sportive standard si latino. Asadar, scoala de dans Stop&Dance se poate mandri, in adevaratul sens al semnificatiei cuvantului, cu prestigiul si recunoasterea printre celelalte omoloage ale ei.

Trend-ul noilor generatii

Indiferent de directia in care privim, indoor sau outdoor, putem identifica cel putin un element care ar trebui scos din peisaj. Incepeam sa mentionez obiceiurile alimentare nesanatoase, pe care poate ca la un moment dat le-am adoptat si noi, adultii, din prea multa comoditate, ignoranta, neglijenta, sau din simplu fapt ca le adoram. Intrucat se stie prea bine ca tot ce e cu gust, nu poate fi decat nesanatos.

Facand insa un salt de la viciile ”comestibile”, sa ne oprim pentru o clipa asupra mediilor de comunicare clasice sau revolutionare precum e internetul. Si daca nu as fi printre fanii inraiti ai ”parintelui” Google, aproape ca as impune nu doar o limita de varsta, dar si una de timp utilizatorilor sau publicului care se refugiaza sa-si ”ingroape” timpul intr-o realitate care nici de departe nu este una cu adevarat reala sau sanatoasa.

Si cu surprindere, ca o contradictie a acestor ”nebunii” ale mileniului trei, trebuie sa remarc aparitia tot mai multor scoli de dans si a unor tot mai diversificate cursuri de dans pentru copii. Nu stiu daca este vorba doar despre un trend al acestui inceput de mileniu sau daca scoala de dans va ramane o permanenta intr-un prezent ce parea a fi dominat doar de brand-urile ”viciate”. Stiu doar ca este o moda ce incepe sa-si gaseasca tot mai multi ”adepti” chiar si din randurile celor mai inocente lastare ale civilizatiei contemporane.

Prezentul, originea unui viitor promitator

Nu ma vad analizand peste vreun secol de acum incolo efectele benefice pe care scoala de dans Stop&Dance le poate avea asupra evolutiei psihosomatice a noilor generatii. Insa am certitudinea ca primul pas se face o data cu inscrierea la unul dintre cursurile de dans copii. Cei mici, cu siguranta, nu pot privi decat cu incantare un curs in care distractia, pacea si voia buna se imbina perfect, transferandu-le o ”doza” buna de relax si energie pe parcursul fiecarei ore de curs.

Cu ajutorul profesionalismului instructorilor de dans, fiecare fetita si baietel, odata ce au ales sa parcurga aceasta strada, vor fi recompensati cu o postura corecta, un fizic armonios, o sanatate ”neviciiata” si, nu in ultimul rand, cu echilibrarea energiilor corpului. Pentru ca toate acestea sa se intample, voi, parintii, bunicii si toti cei care credeti in puterea ”vindecatoare” a dansului, luati-va odraslele de o parte si buna vointa de alta parte si alegeti o scoala de dans pentru care pasiunea corespunde cu necesitatea noilor generatii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului