Cresterea copilului

# copii nascuti in octombrie #speranta de viata #copii

De ce copiii nascuti in octombrie traiesc mai mult

Atunci cand ne gandim la octombrie, vedem imediat frunzele aramii, ceai cald de fructe si de plante aromate, costume infricosatoare de Halloween. Si, desigur, ne gandim si la micii copii nascuti in octombrie care imbraca pentru prima data un costum dragut pentru aceasta sarbatoare si care se spune ca traiesc mult.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au facut un studiu in care au comparat anumite date. Aceste date sunt ale persoanelor care au trait peste 100 de ani sau mai mult si ale fratilor lor sau partenerilor. Anii de inceput ai cercetarii au fost 1880- 1895. Studiul a concretizat un rezultat care a aratat ca cei nascuti in luna octombrie au trait mai mult decat cei care s-au nascut in aprilie. Se pare ca si cei care au avut norocul sa se nasca in lunile noiembrie si septembrie au posibilitatea de a avea o viata lunga. Cei care insa sunt nascuti in martie, mai si iulie au sanse mai mici cu 40% sa depaseasca centenarul.

Un alt studiu realizat in Emisfera Nordica a concretizat ca majoritatea copiilor care sunt nascuti toamna traiesc mai mult decat cei care sunt nascuti primavara.

De ce copiii nascuti in octombrie au sanse mai mari sa traiasca mai mult?

Exista mai multe teorii care stau in spatele acestei cercetari. Una dintre aceste teorii studiate spune ca cei nascuti toamna au sanse mai mici sa fie expusi la anumiti virusi si boli sezoniere. Acest lucru se intampla pentru ca au evitat temperaturile extreme de iarna sau vara. Astfel ca a fi nascut in octombrie poate sa fie un fel de protectie pentru multe boli care pot sa existe in alte luni ale anului. Insa cercetatorii nu sunt inca siguri de aceste rezultate si nu se stie daca este doar o idee nesigura sau o teorie care sta bine in picioare.

Ce anume are impact asupra perioadei de timp traite?

Pentru a trai un secol trebuie sa ai anumite forme de mediu care sa impacteze viata ta. Factorii precum dieta ta zilnica, rutina de a mancare, nivelul de activitate fizica pe care il ai, faptul ca eviti anumite obiceiuri toxice precum fumatul sau alcoolul in exces, au impact extrem de mare in ceea ce priveste modul in care traiesti si cati ani traiesti. Cu alte cuvinte, nu se poate spune decat ca toti acesti factori combinati au un impact in ceea ce priveste viata ta. Este bine sa tii cont de ei si sa iti construiesti o viata cat mai bogata in obiceiuri frumoase, sanatoase si care sa aduca bucurie trupului si sufletului. De exemplu plimbarea in natura, conectarea cu aerul curat, mancatul sanatos, plin de fructe si legume proaspete, poate oricand sa aiba un impact pozitiv si poti sa ajungi sa traiesti mai multi ani intr-un mod sanatos, fara probleme majore ale corpului. De asemenea daca ai grija de placerile tale sanatoase, poti sa ai si alt gen de impliniri si poti sa ai o calitate ridicata a vietii in general.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare