Cresterea copilului

#decoratiuni paste #decoratiuni #activitati copii #lucru manual

Decoratiuni de Paste realizate manual cu copiii

In loc sa cumperi decoratiuni de Paste din magazine, poti crea propriile decoratiuni acasa, din materiale simple precum hartia colorata. Daca te pricepi la bricolaj, antreneaza-i si pe copii in aceasta activitate.

Iata in continuare cateva tipuri de decoratiuni de Paste pe care le poti face manual:

1 Animale in miniatura din oua

Fa un orificiu mic intr-un ou, goleste-l de continut pentru a folosi coaja goala pe post de corp al animalului. Poti face purcelusi, pui de gaina, pinguini, iepuri etc. Pregateste o solutie din otet, colorant alimentar si apa calda, apoi coloreaza oul cu aceasta solutie. Daca vrei o nuanta deschisa, lasa-l in solutie 5 minute. Daca vrei sa obtii o nuanta mai inchisa, lasa-l 10 minute. Asteapta ca oul sa se usuce foarte bine.

Fa piciorusele si aripioarele din hartie colorata si prinde-le de ou cu lipici. Poti desena ochii cu un marker. mai poti folosi margele, peri de la o perie, vopsea spray, pene etc.


Sursa foto : www.bostik.co.za


2 Iepuri din hartie colorata

Una dintre cele mai simple modalitati de a realiza decoratiuni de Paste este sa decupezi hartia colorata si sa o lipesti pentru a obtine "papusa" dorita. alege doua culori de baza, cum sunt rozul si albul.

Decupeaza un cap tringhiular si rotunjit, apoi doua urechi lungi, bratele lungi cu palme late, picioare asemanatoare si trunchiul. Daca vrei sa creezi o iepuroaica, pentru picioare poti folosi o hartie imprimata care sa arate ca niste ciorapi lungi si colorati. Deseneaza fata bucalata si degetele, apoi prinde o panglica colorata la una dintre urechi.

Sursa foto: www.royalcrafts.com



3 Masca de Paste

Decupeaza o hartie colorata in forma de fata de iepure, gaureste ochii si decoreaza urechile cu sclipici. Adauga mustatile din fasii subtiri de carton sau foloseste niste lana. Prinde apoi masca cu un elastic dintr-o parte in alta pentru a putea fi pusa pe cap.

Sursa foto: www.crafts.kaboose.com



4 Animale din lana

Foloseste niste oua din polistiren sau fa o minge din hartie stransa in pumn si apoi acopera bulgarele de hartie sau oul cu lana. Decupeaza dintr-o bucata de material textil batos urechile, fata, ochii si nasul. Prinde totul cu lipici. Poti aseza animalele de Paste pe o iarba verde facuta din fasii subtiri de hartie taiata.

Sursa foto: familyfun.go.com



5 Cosulete de Paste

Foloseste cornete goale de inghetata sau cosulete din paie pentru a pregati cateva recipiente in care sa pui bombonele colorate de Paste. Le poti prinde o toarta din lana rasucita, dupa care le umpli cu bomboane de mici dimensiuni, i mai multe culori.

Sursa foto: www.delish.com



6 Decoratiuni de Paste pentru pereti

Realizeaza cateva sabloane in forma de litere si scrie "Paste fericit". Foloseste aceste sabloane pentru a realiza litere din carton cu hartie colorata. Prinde literele pe o panglica si fixeaza totul cu pioneze in perete. Poti face aceasta decoratiune deasupra unui buget pe care asezi preparatele de Paste, astfel incat sa atragi atentia asupra acestui punct al casei si sa pui in valoare mancarurile.

Sursa foto: www.allyou.com



7 Lumanari de Paste

Pune o lumanare alba, groasa, intr-un recipient de sticla transparenta si adauga bombonele colorate. Aseaza langa lumanare un alt recipient cu ouale vopsite de Paste.

Sursa foto: www.allyou.com

Sursa foto: marthastewart.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului