Cresterea copilului

#logopedie autism #IACB 2018 # terapia logopedica

Despre terapia logopedica in cazul copiiilor cu autism, pana la cel mai mic detaliu, la IACB 2018!

Cand vorbim despre autism, vorbim inevitabil si despre tulburari ale limbajului pentru ca in autism este afectat limbajul si comunicarea, socializarea dar si comportamentul general al persoanei, in sensul aparitiei unor comportamente stereotipe si autostimulari. Terapia completa si intensiva, destinata copiilor cu autism trebuie sa includa si ore de logopedie alaturi de cele de terapie ABA si socializare. Acesta este motivul pentru care din programul IACB 2018 nu puteau lipsi cei mai buni lectori specializati in logopedie.

Iuliana Baban este psiholog educational specializat in terapia tulburarilor de limbaj cu experienta de peste 10 ani in crearea si implementarea unor planuri de interventie personalizata pentru copii cu deficiente mentale si sindroame asociate sau alte tulburari de dezvoltare. in cadrul IACB va impartasi din experienta ei si ne va explica pe larg despre: ”Terapia tulburarilor de limbaj aplicata pentru persoane cu deficiente mentale si sindroame asociate/ tulburari de dezvoltare”

De fiecare data cand abordam aspectele terapiei logopedice ne gandim la fiecare detaliu. Lucrurile mici conteaza, iar pentru fiecare progres mic se depune un efort mare, sustinut zi de zi cu multa rabdare. Un astfel de detaliu, extrem de important al terapiei logopedice este modul in care respiram. Anne Marie Hotoiu si Amalia Lupu ne vor vorbi despre ”Metode si procedee specifice de corectare a respiratiei in terapia logopedica”.

Primul cuvant rostit de cel mic reprezinta un mare succes, o speranta pentru noi toti, atat terapeuti, cat si parinti. Irina Chiriac si Roxana Maria Clinciu sunt psihologi clinicieni specializati in logopedie. Roxana a infiintat la Brasov Asociatia ”Uite cum cresc” unde se desfasoara programe de terapie si logopedie pentru copii cu autism, intarziere in dezvoltare, tulburari de limbaj de mai bine de 8 ani, si amandoua ne explica pe larg ”Particularitatile limbajului in autism si interventia logopedica”.

Cand ai sansa de a cunoaste cei mai buni specialisti in domeniu si ai posibilitatea sa afli cele mai importante lucruri despre terapia logopedica, stii ca esti deja pe drumul cel bun. Practic, ai de castigat, indiferent daca participi la IACB 2018 in calitate de parinte sau in calitate de terapeut.

IACB - International Autism Conference Bucharest este cel mai mare eveniment din Romania dedicat persoanelor cu autism, familiilor lor si profesionistilor din domeniu. Se desfasoara anual si aduce impreuna toate abordarile actuale, disponibile la ora actuala in Romania pentru persoanele cu autism.

Va asteptam cu drag sa va inscrieti aici: https://www.iacb.ro/ro/inscrieri-conferinta-iacb


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului