Cresterea copilului

#vacanta copii #destinatii vacanta copii #destinatii educative copii

Destinati de vacanta educative pentru copii - din Romania

Atat vacanta de vara a copilului tau, cat si concediul vostru, se pot transforma in activitati relaxante si distractive, dar totodata si educative pentru cel mic. Tara noastra ofera unele dintre cele mai frumoase peisaje si locuri de vizitat din lume, iar multe dintre destinatiile turistice autohtone sunt o sursa pretioasa de istorie si cunoastere pentru prichindel. Iata cateva destinatii de vacanta din Romania care pot deveni lectii educative pentru copil!

Turul manastirilor din nordul Banatului, Maramuresului, Bucovinei

Nordul Maramuresului, Bucovinei si Moldovei ofera unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din Romania. Nu poti rata manastirile pline de insemnatate istorica, precum Sucevita, Voronet sau Moldovita, dar nici bisericile din lemn de pe Valea Izei sau celebrul cimitir vesel de la Sapanta, unde copilul tau s-ar putea distra copios.

Asadar, nu mai sta pe ganduri si organizeaza pentru tine si familia ta un circuit turistic spectaculos prin tara, in special prin zonele din Nordul Romaniei. Culege informatii esentiale despre obiectivele turistice de acolo, pentru a i le prezenta micutului intr-o maniera cat mai simpla, astfel incat sa cunoasca cele mai importante lucruri despre acele zone si vacanta sa devina si o activitate educativa.

Delta Dunarii

Delta Dunarii este un izvor de frumusete naturala si una dintre cele mai impresionante peisaje geografice ale Romaniei. Este o locatie unica in lume, care merita prezentata copilului si explorata de catre acesta din scoarta in scoarta.

Micutul are ocazia sa vada peisaje impresionante si sa descopere o multime de lucruri interesante despre fauna si vegetatia locale, pentru a-si imbogati cunostintele despre geografie sau biologie.

Castele si cetati medievale

Legendarele castele si cetati medievale existente pe tot teritoriul Romaniei au o contributie aparte la istoria tarii si sunt unele dintre cele mai frumoase si vechi obiective turistice de la noi.

Printre castelele de seama pe care le puteti vizita si in care micutul vostru are foarte multe lucruri impresionate de descoperit, se numara Castelul Peles, Bran, Corvin sau Huniazilor, iar dintre cetati, se remarca Suceava, Rasnov, Sarmisegetuza, Cetatea Devei, Neamtului sau Sighisoarei. La oricare dintre aceste obiective monumentale v-ati opri pentru a o vizita, este o alegere nemaipomenita pentru vacanta educativa a copilului.

Muzee si case memoriale

Daca vrei ca micutul tau sa descopere mai multe lucruri despre arta si cultura autohtona, aveti la dispozitie o multime de muzee arhicunoscute in tara noastra, unele dintre ele extrem de apreciate si vizitate de turisti.

Unul dintre cele mai impresionante muzee, care se ridica la standarde europene, este Muzeul National Brukenthal din Sibiu. Se afla pe locul doi in topul celor mai vizitate muzee din Romania, dupa "Dimitrie Gusti" din Bucuresti. Copilul tau poate descoperi in interiorul lui universul spectaculos al picturii si poate admira opere apartinand scolii flamande.

Si Muzeul Peles sau Bran sunt recunoscute pentru evenimente legendare care au luat nastere pe aceste meleaguri si reprezinta locuri unde se gasesc dovezi si marturii ale celor mai impresionante momente din istorie.

Cele mai importante figuri istorice si ale literaturii romane pot fi descoperite de cel mic prin vizitele caselor memoriale, raspandite pe intreg teritoriul tarii noastre - Constantin Noica (Paltinis), Mihai Eminescu (Ipotesti), Ion Creanga (Humulesti) etc.

Foto: [[//www.nasm.si.edu/webimages/640/WEB11911-2011_640.jpg]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului