Cresterea copilului

#copii #mituri #dezvoltare copii # invatare limbi straine

Dezvoltarea copiilor: cele mai comune mituri despre invatarea unei limbi straine

Parintii sunt preocupati in permanenta de educatia copiilor lor, insa uneori pierd din vedere anumite detalii care i-ar putea ajuta pe cei mici mai tarziu in viata. Cei mai multi parinti isi duc copiii la cursuri de inot, de balet, de gimnastica sau ii inscriu la alte activitati sportive sau artistice, astfel ca ramane un numar mic de parinti care se gandeste la faptul ca si-ar putea invata copiii sa vorbeasca o limba straina.

Sunt foarte multe mituri care circula in jurul invatarii unei limbi straine din primii ani de viata, insa fiecare parinte ar trebui sa stie ca unele dintre aceste mituri sunt false. Iata cateva exemple:


1. Copilul este prea mic sa invete o limba straina

Un copil nu este niciodata prea mic pentru a invata o limba straina. De fapt, cu cat incepe asimilarea limbii mai devreme, cu atat ii va fi mai usor sa o invete. Asa cum pentru a-si invata limba materna un copil are nevoie de foarta multa rabdare din partea parintilor si de foarte multa repetitie, tot asa poate invata si o limba straina.

Jocurile si cantecelele sunt cea mai buna metoda prin care chiar si bebelusii de cateva luni pot incepe sa invete o limba straina. Desigur, la aceasta varsta nu poti avea pretentia sa pronunte cuvinte, insa vor putea recunoaste sunete, obiecte si persoane.


2. Invatarea unei limbi straine intarzie vorbirea

Acesta este un alt mit vechi, care inca mai circula in popor. Invatarea unei limbi straine nu intarzie vorbirea copilului, asa cum se credea in trecut. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu amplu, realizat de departamentul de lingvistica al Universitatii Cornell, din SUA.

Invatarea unei limbi straine contribuie la dezvoltarea functiilor cognitive, imbunatateste capacitatea de memorare si il poate ajuta pe cel mic sa faca diferite asocieri.


3. Copilul va incurca limba materna cu limba straina

Intr-adevar, este posibil ca un copil sa amestece cuvinte din limba materna si cuvinte din limba straina, dar acest lucru este inofensiv. Cu timpul, pe masura ce asimileaza noi informatii, el va face clar diferenta intre cele doua limbi si le va dezvolta pe ambele in egala masura.

Sursa foto: thelittlestylefile.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului