Cresterea copilului

#divort #probleme #sex #relatii #casnicie

Divortul: cum poti sa iti salvezi casnicia cand totul pare pierdut

Daca divortul nu este calea pe care ti-o doresti, exista moduri prin care poti sa iti salvezi casnicia, chiar in ultimul moment. Deseori, chiar daca lucrurile par ca nu au cale de intoarcere, un mariaj ascunde inca resurse care il pot readuce pe un fagas normal.

Foarte multe procese de divort in plina desfasurare au fost anulate, dupa ce partenerii decisi sa se separe au gasit cai de reconciliere solide. Exista anumiti pasi pe care sa ii urmezi pentru a-ti salva casnicia in ultimul moment, daca simti ca viitorul inca suna bine in doi. Aceste strategii nu functioneaza in mod necesar pentru toti indivizii, insa favorizeaza o impacare ce pare imposibila.


Spatiul personal


Comunicarea este un element fundamental in orice relatie, inclusiv in situatia in care o casnicie a ajuns in pragul divortului. Cu toate acestea, doi parteneri nu vor putea comunica in mod constructiv sub fondul presiunii salii de judecata.

Asadar, reconcilierea este posibila cu un spatiu de respiro pentru ambii parteneri, in care acestia sa poata reflecta in liniste asupra divergentelor. De altfel, instanta de judecata permite o amanare prelungita a infatisarilor la tribunal, daca cei doi soti isi doresc timp de gandire. Nu refuza aceasta posibilitate si propune-i partenerului tau sa luati o pauza de la tot, in care sa meditati in voie asupra datelor reale ale mariajului.


Consilierea maritala


Dupa ce ai ati avut un ragaz suficient pentru a va elibera de tensiunile apasatoare ale separarii, luati in calcul consilierea maritala. In foarte multe relatii, interventia unui psihoterapeut s-a dovedit cruciala in salvarea unui mariaj aflat la rascruce de drumuri. Fa abstractie de costurile implicate, intrucat o despartire poate sa aiba un pret mult mai greu de suportat in timp.

In acest mod, beneficiati de o indrumare de specialitate in reluarea comunicarii sanatoase in cuplu si in analizarea pertinenta a problemelor voastre. Veti descoperi laturi ale motivelor de despartire pe care nu le-ai observat inainte, astfel incat sa luati o decizie cu adevarat corecta in privinta destinelor proprii.

Discutiile va ajuta sa va cunoasteti reciproc nemultumirile si sa puneti in balanta motivele divortului pe care l-ati invocat. Acest proces se poate dovedi iluminator pentru o potentiala impacare.


Reaprinde pasiunea


Daca in urma discutiilor sincere despre nemultumirile in cuplu, exista inca sentimente si motivatii suficiente pentru reconciliere, incearca sa reaprinzi pasiunea in relatie. Concentrati-va pe lucrurile pe care le aveti inca in comun (in afara copiilor si a responsabilitatilor). Redescoperiti prietenia dintre voi, inainte sa ajungeti din nou la dragoste.

Daca iti mai iubesti inca partenerul de viata, nu iti inhiba nevoia de a-i arata acest lucru. Aminteste-ti care sunt lucrurile care v-au unit la inceput si incearca sa ii privesti partile pozitive. Renunta la critici si exprima-ti numai parerile pozitive despre el. Asuma-ti greselile si ofera dovezi palpabile ca te-ai schimbat si iti doresti sa fiti fericiti impreuna.

Nu in ultimul rand, asumati-va impreuna faptul ca nicio relatie nu este perfecta, iar orice cuplu are nevoie de compromisuri din ambele parti pentru a functiona. Raspunde-i intr-o nota pozitiva, orice ar face, astfel incat sa ii confirmi faptul ca nu isi poate gasi o alta jumatate mai buna decat tine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului