Cresterea copilului

# pedeapsa copii #ingrijire copii #copii

Este timpul ca societatea sa constientizeze ca pedeapsa fizica a copiilor NU este eficienta

Pedeapsa fizica a fost un mod de educare a copiilor inca din cele mai vechi timpuri. Desi s-a dovedit prin numeroase studii ca este o metoda barbara care nu are ca efect educarea copiilor, ci din contra, le distruge increderea in sine, in cei de langa ei, si ii fac sa devina adulti fara incredere in ei, care ajung adesea sa fie agresati, multi parinti inca practica acest mod de “educare”.

 

Desi bataile si pedepsirea fizica a minorilor sunt interzise, acest lucru se intampla doar la nivel de lege, care se aplica prea putin sau deloc. 

Pedeapsele corporale cuprind toate tipurile de pedepse fizice, inclusiv lovitura cu palma sau cu anumite obiecte, ciupirea, smucirea, tragerea de par sau impinsul.  Acestea mai includ si fortarea unui copil sa consume substante neplacute, cum ar fi un sos fierbinte sau ardei iute.

Deprinderea comportamentelor acceptabile de catre copii, precum si luarea de decizii bune si exercitarea autocontrolului sunt esentiale in cresterea lor si nu se realizeaza prin lovituri, ci prin ascultarea copilului si prin a-i explica cu mult calm diferenta dintre bine si rau, dintre ce este important si ce nu, despre repercursiunile pe care faptele lor le au.

Multi parinti se bazeaza pe pedeapsa fizica pentru a atinge aceste obiective, la urma urmei este o idee transmisa de generatii, insa o idee care trebuie sa inceteze acum!

Pedepsele fizice genereaza daune emotionale si psihologice care pot trece neobservate, insa care ii afecteaza pe copii chiar si la varsta adulta.

Este important ca societatea sa inteleaga importanta opririi violentei, mai ales atunci cand vine vorba de minori, deoarece in aceasta perioada apar multe dintre problemele la adulti.

Atunci cand parintii isi “educa” copiii prin aplicarea pedeapselor fizice, acestia, la randul lor, isi vor creste copiii in acelasi stil. Expertii spun ca adultii care au fost pedepsiti fizic in timpul copilariei sunt mai predispusi sa foloseasca violenta impotriva propriilor copii si chiar impotriva partenerilor de cuplu. Mai mult, acestia au o predispozitie crescuta de a se implica in infractiuni.

Desi multi adulti nu contientizeaza, copiii obisnuiti cu pedeapsa fizica dezvolta tulburari de anxietate si depresie care, fara indoiala, le afecteaza viata. Comportamentul adultilor ii face pe copii sa creada ca nu sunt iubiti si, din moment ce viata lor se invarte in jurul parintilor, incep sa se simta complet abandonati si frustrati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului