Cresterea copilului

#copii #divort #conflict #casatorie

Exista "divortul bun". Poti sa-l obtii?

Divortul poate fi una din cele mai traumatizante experiente din viata. Chiar daca atitudinea voastra ramane civilizata, poate exista un divort bun?



Pentru a avea un divort bun este nevoie de doi oameni care sa se trateze reciproc cu respect si demnitate. Dragostea care a dus la casatorie nu trebuie uitata sau inlocuita cu ura.

Divortul este adesea prima solutie la care se gandesc multi atunci cand intampina dificultati majore intr-o casnicie. Mai ales atunci cand casnicia a durat o perioada lunga de timp, ia-ti timpul necesar pentru a hotari daca noua viata ar fi o schimbare benefica.

Terapia de cuplu este insa o solutie care nu trebuie ignorata. Chiar si daca divortul devine inevitabil, ajutorul unui specialist in timpul divortului poate opri anumite conflicte.

Cu cat trece mai mult timp intre decizia comuna de a divorta si momentul divortului, cu atat vei fii mai pregatita emotional pentru aceasta schimbare majora.

Comunicarea in timpul divortului

Chiar daca a esuat in timpul casniciei, comunicarea este un element esential pentru un divort civilizat. La un moment dat puteati comunica fara probleme, trebuie sa o faceti si acum, pentru ca divortul sa fie cat mai usor.

Un divort amiabil ar trebui incheiat la notar. Incearca sa rezolvi orice neintelegere fara sa apelezi la un proces de divort, care poate fi lung si dureros pentru amandoi.

Pentru un divort bun ai nevoie de maturitate si de autocontrol, chiar daca simti ca esti coplesita complet de situatie. Ajutorul unui specialist te poate sustine in aceasta perioada, dar cel mai mare sprijin trebuie sa fie chiar rabdarea. Nu te infuria, numara pana la zece si calmeaza-te inainte de a raspunde unei provocari.

Daca incerci sa obtii mai mult decat simti ca ti se cuvine, situatia ar putea deveni si mai neplacuta. Partajul este dificil, insa atunci cand amandoi aveti posibilitati financiare pentru a trai decent dupa divort, nu te angrena intr-o batalie pentru mai multi bani.


Divortul civilizat, solutia cea mai buna pentru copii


Interesele micutilor trebuie pretuite intotdeauna mai mult decat dorintele si nevoile proprii. Tentatia de a-i implica pe cei mici in conflict sau de a-i folosi drept arme impotriva sotului sau sotiei este mare, dar trebuie sa-i rezisti pentru a avea un divort cat mai putin traumatizant pentru copii.

De dragul copiilor, trebuie sa iti faci un plan. Trebuie sa stii ce doresti si sa analizezi fiecare varianta pentru a hotari ce e mai bine pentru copii.

Un divort bun nu poate exista atunci cand unul sau amandoi incearca sa-l pacaleasca sau sa-l manipuleze pe celalalt pentru a obtine ce isi doreste. Nu-i poti cere partenerului tau de viata la care renunti sa te trateze cu respect daca tu nu il tratezi la fel.

Exista multe sanse ca divortul civilizat pe care ti-l doresti sa se transforme intr-o experienta in care fiecare apeleaza la cele mai urate trasaturi de caracter. Pentru a trece insa mai usor peste aceste momente, rabdarea si stapanirea de sine sunt absolut necesare, mai ales daca in divort sunt implicati si copii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului