Cresterea copilului

#facebook #adolescenti #comunicare #copii

Facebook diminueaza increderea in sine a adolescentilor

Obisnuiti "sa se ascunda" in fata unui monitor si sa aiba o personalitate puternica atunci cand distribuie cuvintele cu ajutorul tastelor, adoscentii ajung sa aiba probleme de comunicare si sa fie foarte timizi atunci cand se afla in societate si cand trebuie sa vorbeasca fata in fata cu o persoana reala.

Academia Americana de Pediatrie a demonstrat ca retelele de socializare , in special Facebook, diminueaza increderea in sine a adolescentilor si a copiilor, favorizand o dezvoltare psihica nepotrivita a acestora.


Mai mult decat atat, oamenii de stiinta sustin ca aceste retele de socializare sunt un pericol real pentru tinerii care au probleme  mintale, de personalitate sau  care sufera de depresii. Mai concret, acestia pot fi afectati de fotografiile, atitudinea pozitiva si statusurile fericite ale prietenilor si colegilor. Astfel,  mai ales copiii are sunt marginalizati si nu par sa se integreze in niciun grup au cel mai mult de suferit.


In multe anturaje este o adevarata competitie in ceea ce priveste activitatea pe Facebook, numarul de prieteni, pozele „fericite” si statusurile in acelasi ton.  In momentul in care un copil vede toate aceste lucruri si se gandeste ca el nu va avea niciodata parte de asa ceva, este foarte posibil ca problemele sale psihice sau comportamentale sa se agraveze si sa se afunde astfel si mai mult in starea in care se afla.


Mai mult decat atat, tinerii care primesc mesaje rautacioase pe wall-ul Facebook devin tot ma complexati din cauza faptului ca „rusinea” lor este cat se poate de publica si de expusa. De aici pot sa apara alte porobleme cum ar fi evitarea frecventarii cursurilor si chiar renuntarea definitiva la scoala.


Ce este de facut


In primul rand, este foarte important ca parintii sa aiba acces la contul de facebook al adolescentului si sa ii verifice acestuia in mod frecvent activitatea si prietenii. Daca se observa ca situatia lu pe reteaua de socializare nu este tocmai una infloritoare, este necesar sa ia masuri.


In functie de gravitatea cazului, se poate apela la un psihoterapeut si se pot implica si anumite cadre didactice care pot avea un impact asupra grupurilor de tineri.


De asemenea, daca parintii observa ca adolescentul este hartuit pe Facebook, se pot lua masuri care sa implice direct reprezentatii site-ului de socializare. Un mail adresat repezentantei Facebok din tara noastra care sa fie insotit de dovezi concrete, poate duce la stergerea sau suspendarea  contului persoanelor care incearca sa ii faca rau copilului tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului